Naționala de Fotbal a RomânieiRapid

Paul Ioniţă, mesaj de suflet pentru fratele mai mare

Mesaj de suflet pentru Alexandru Ioniță, de la fratele vicecampion european de juniori la haltere. Este vorba despre Paul Ioniţă. Convocat în premieră la prima reprezentativă de fotbal a României, talentatul mijlocaș de la Astra Giurgiu a fost susținut de familie din tribunele stadionului ”Ilie Oană” din Ploiești la meciul cu Kazahstan. ”Am fost în tribune împreună cu toată familia să-l susținem pe Alex. Îi urez mult suces și aștept să facă o surpriză frumoasă. Sunt convins că va confirma. Visa de mult să joace pentru naționala României!”

Paul Ioniţă este vicecampion european!

Chiar dacă este mai mic cu opt ani decât Alex, Paul știe cu ce se mănâncă sportul de mare performanță și cât de greu este să ajungi în top. Ioniță jr. a cucerit recent trei medalii la Campionatele Europene de haltere pentru juniori Under-15, desfășurate la Priștina (Kosovo). Fratele lui Alex a concurat la categoria 85 de kilograme și a luat argint la aruncat, cu 142 kg, și la total, cu 254 kg, și bronz la smuls, cu 112 kg.

Paul Ioniţă: ”Nicu Vlad e idolul meu”

Paul Ioniță, poreclit Pomelo, ”pentru că eram gras când eram mic”, este considerat de specialiști cel mai promiţător halterofil al României din noua generaţie. ”Idolul meu este Nicu Vlad. Mă uit pe YouTube la toate competițiile la care a participat. Tehnica nu se învață, tehnica se fură”, a dezvăluit Ioniță cel mic.

Paul Ioniţă: ”Am fost portar, dar luam multe goluri”

Născut, crescut într-o familie de rapidiști, Paul nu are cum să fie altfel decât rapidist. Puștiul este legitimat la CS Rapid, dar se pregătește la Centrul Olimpic de la Bistrița, sub îndrumarea antrenorului Ovidiu Fătu. Halterele l-au atras de mic, deși a început cu fotbalul. ”Mergeam cu fratele meu la antrenamente, dar când treceam pe lângă sala de haltere simțeam că este sportul pe care vreau să-l practic. Aveam șase ani, când am intrat prima dată în sala de haltere, dar părinții nu m-au lăsat. Le era frică să nu rămân mic. M-am dus și eu la fotbal, la grupa antrenorului Marian Damaschin, dar nu s-a ales nimic. Am fost portar. Eram plinuț și luam multe goluri. Îmi era frică de minge, simțeam că nu e de mine. Nu renunțasem la gândul de a face haltere, iar la 11 ani i-am convins pe părinți că este sportul în care mă regăseam”.

Paul Ioniţă: ”Fac haltere de la 11 ani”

Paul Ioniță a intrat pe mâna antrenorilor Alexandru Florian Dumitru și Pavel Rugea. Nu i-a trebuit mult să demonstreze că este un Hercules în devenire. ”După două-trei săptămâni de antrenamente a ridicat 40 de kilograme la stilul aruncat. La 12 ani am ieșit prima dată campion național, apoi am mai câștigat două medalii de aur la U15. Am participat și la Naționalele de seniori, unde m-am clasat pe locul 9, iar înainte de Europene am luat bronzul la Naționalele U23”, a mai povestit mândru de perforamnțele sale fratele fotbalistului Alexandru Ioniță.

Paul (stânga) și Alexandru (dreapta), doi frați care fac performanță pentru România

Paul Ioniţă: ”Medalia olimpică, visul suprem”

Paul are planuri mari: ”Îmi doresc să câștig o medalie olimpică. Este visul suprem. Pentru asta muncesc. Suntem trei juniori care ne pregătim pentru Jocurilor Olimpice ale Tineretului, care vor avea loc anul viitor la Buenos Aires. Ne antrenăm luni, miercuri și vineri, iar în vacanță facem câte două ședințe pe zi. Într-o zi ridic opt-nouă tone. Am ajuns să fac genuflexiuni cu 220 de kilograme pe umeri. Recordurile mele personale sunt 142 de kilograme la aruncat și 115 kiliograme la smuls, ultimul realizat la un antrenament”.

Paul Ioniţă: ”Dopajul e pentru oameni slabi”

Ioniță jr. (1,77 metri /87 kilograme) este foarte atent la alimentație și la medicație. ”Slăbesc două kilograme când trebuie să particip la categoria 85 de kilograme. La concursuri neimportante particip la 94 de kilograme. Alimentația este de bază. Nu mănânc exagerat, dar nici foarte puțin. Mâncarea mea preferată este friptura de vită cu salată. Sunt împotriva dopajului. Am reușit până acum, de ce să mă dopez? Dopajul este pentru oameni slabi, care n-au alternativă și vor să taie drumul vieții. Antrenorul nostru este împotriva dopajului. Nu luăm nimic fără avizul staff-ului medical”, a încheiat Paul Ioniţă, care este şi un pictor talentat.

Sursa: libertatea.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.