CFR şi CS, origini incontestabile, dar…

rma

S-a marşat pe ideea că Rapid trebuie să se întoarcă la origini. Adică la CFR şi CS. Când vorbim despre Rapid acum, o facem despre echipa de fotbal. Dar ce înseamnă această întoarcere la origini, până la urmă…? Viorel Kraus junior a vorbit pentru Sport Total FM. El este preşedintele V.K. Soccer. Unul dintre cele mai bine organizate cluburi din fotbalul mic al Bucureştiului. Şi nu numai… Infrastructura pare beton. Pe lângă faptul că tatăl său, Viorel Kraus senior este preşedinte de onoare, Leo Toader este vicepreşedinte. Iar Goanţă şi Ţîră sunt susţinători ai proiectului.

De ce nu s-a dorit asociere cu V.K. Soccer?

Toţi patru legende ale Rapidului. Dar cui îi pasă? Revenind la declaraţiile lui Viorel Kraus jr. trebuie scoasă pe tapet mărturia conform căreia în 2014 a vrut să contribuie la reînfiinţarea secţiei de fotbal a CS. Ar fi trebuit să apară SC Rapid atunci. Sigur, totul era poate nepotrivit la acel moment… Întrebare este însă… De ce nu acum? De ce nu s-a dorit această asociere? S-a preferat în schimb una cu Mişcarea CFR. Club fără vreo legătură cu Rapid! Înfiinţat în 2004, ca şi entitate de atletism, cu culori alb-albastru şi cu un preşedinte, Ştefan Costache fcsb-ist. De ce oare? Care este scopul. Originile CFR, nu? Bun, Viorel Kraus şi V.K. Soccer nu aveau origini CFR. Nu contează însă pedigree-ul rapidist?

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Locomotiva sau CFR Bucureşti, simplu, nu vă plăcea?

Să abordăm puţin şi problema CFR. Pentru că, în mod evident, era o variantă plauzibilă de a crea un restart. Doar că nu poţi crea acest restart prin asocierea cu un nume Mişcarea CFR… Cu puţin efort intelectual, se putea găsi o soluţie să se creeze un club de la 0, numit Locomotiva sau CFR. Simplu şi frumos. Un CFR Bucureşti sau Locomotiva Bucureşti luate de la 0 ar fi fost o lovitură de imagine mult mai bună. Dar deh… De unde nu e… E Mişcare… Nu mai vrem interese! Ne-am săturat de manipularea cu CFR şi Clubul Sportiv.

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae: "Avem cele mai bune condiții, trebuie să producem fotbal!"

Susţinem necondiţionat CS, pentru că şi echipele de acolo sunt Rapid!

Pentru ce? Păi ei care susţin cu ardoare CS-ul să ne spună, vă rugăm, de câte ori au fost la meciuri de handbal, volei sau baschet? Sau la competiţii de haltere, ori popice. Că toate formează CS Rapid. Şi, apropo, secţia de fotbal a fost iniţiatorul CS Rapid! Aşa că, să fim rezonabili şi cerebrali. Să nu ne asociem cu cluburi cu nume jignitoare pentru istoria Rapidului. CS Rapid trebuie să rămână curat, fără asocieri cu alte cluburi care, până la urmă, sunt rivale! Noi vom susţine în continuare CS Rapid cu diverse ştiri despre echipele de handbal, volei, baschet sau polo. Pentru că şi ei sunt Rapid! Dar Mişcarea CFR nu este Rapid. Şi nu va fi vreodată!

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.roLeave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.