EXCLUSIV / Interviu deschis despre Rapid

Costel Muraru este un om de afaceri din domeniul transporturilor care mereu a fost alături de Rapid. Niciodată nu a ieşit în faţă, fiind mai degrabă o persoană discretă. Totuşi, afaceristul a fost de acord să acorde un interviu pentru 1923.ro, dată fiind situaţia extrem de neplăcută în care Rapid a ajuns. Costel Muraru a pus punctul pe i ori de câte ori a fost nevoie şi a făcut dezvăluiri care ar trebui să pună pe gânduri orice rapidist.

Domnule Muraru, cum vedeţi actuala situaţie de la Rapid?

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Mie nu mi-a plăcut niciodată să ies în faţă şi să vorbesc. Doar că m-a deranjat foarte mult atitudinea domnului Mihai Pârvu, preşedintele Clubului Aristocrat. A zis că s-a implicat el în înlăturarea lui Giovani Becali de la Rapid, când el nu ştia pe unde să se ascundă atunci. Vă spun eu am fost cel care, atunci când era preşedinte i-am spus lui Giovani să nu confunde Rapidul cu o tarla din Pipera, nu Mihai Pârvu. Despre ce vorbim?

Totuşi, Clubul Aristocratic, implicit preşedintele său, prezintă o mare credibilitate printre rapidişti!

Domnule, vreau să îmi spuneţi mie ce a făcut până acum Clubul Aristocratic concret pentru Rapid! De bune intenţii şi de vorbe ne-am săturat. De bine intenţionaţi d-ăştia mie mi s-a luat. Dacă cei de acolo vor ceva, să ajute, atunci să vină cu bani. Eu susţin AFC Rapid, pentru că acolo este palmaresul, îl susţin pe Horia Manoliu. Imediat eu sunt dispus să pun jos 10.000 de euro şi să asigur echipament, ghete, mâncare şi anumite facilităţi la ProRapid. Şi vreau să avem echipament Puma, pentru că Rapid, în orice ligă ar juca, merită calitate! Ei ce oferă?

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif și dorința veche de cinci ani: "Să iau campionatul cu Rapid!"

„Poate se susţine acum, peste doi ani nu”

Se vorbeşte despre un proiect Mişcarea CFR Rapid, care ar avea susţinerea Ministerului…

La Minister se schimbă miniştrii la câţiva ani. Poate se suţine acum, iar peste doi ani nu. Rapid trebuie să se bazeze pe ceva concret. Ştiu că domnul Mihai Pârvu a mers cu Dudu Ionescu, consilierul lui Klaus Iohannis, la doamna Vali Caciureac să vorbească despre entitatea menţionată mai sus. Dar dumnealui, Dudu Ionescu, să se hotărască. Ce este? Dinamovist sau rapidist? Că a fost la un moment dat şi prin conducerea lui Dinamo. V-am zis, eu unul m-am săturat de astfel de binevoitori. Vreau fapte!

Nu Jean Valvis este în spatele acestei entităţi?

Orice este posibil, dar Jean Valvis e după cum bate vântul… Nu cred că are el vreo legătură. Dar despre Dudu Ionescu şi Mihai Pârvu ştiu 200 la sută că au mers să discute cu Valeria Caciureac. Despre domnul Valvis nu ştiu ce să spun. Dar dacă vrea să facă ceva, e nevoie de finanţare! Asta e important.

V-aţi implicat financiar şi în trecut la Rapid?

Da, am ajutat mereu când s-a putut. Pe vremea domnului Copos am furnizat mult timp mâncarea necesară pentru ProRapid. Am făcut ceva investiţii. Nu am mai băgat vreun ban de când a venit Valerii Moraru. Nu am vrut să mă asociez cu acel om. Financiar am contribuit mereu la Rapid.

„Dinu Gheorghe să plătească!”

Bun, susţineţi AFC Rapid. Doar că se spune că în spate se află George Copos. Cum vedeţi acest lucru?

Eu nu am făcut în viaţa mea afaceri cu George Copos şi nu cred în această ipoteză. Dar să o luăm şi pe altă parte. Având în vedere situaţia în care este Rapid acum, cu ce ar strica prezenţa lui George Copos? Sunt prea mulţi oameni cu bani care se înghesuie să investească la Rapid?

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Adi Bălan: "Concentrarea mult mai mare"

Poate că oamenii se gândesc că o dată cu Copos ar veni şi Dinu Gheorghe…

A, păi asta e altceva! Un astfel de scenariu este exclus. Dinu Gheorghe nu mai are ce căuta la Rapid! Pe el îl aud că tot vorbeşte pe la TV despre situaţia Rapidului, despre ce şi cum. Mai bine ar plăti el ce are de plătit către Rapid, că aşa ar ajuta. Ştie toată lumea ce a făcut.

Credeţi în actualul proiect AFC Rapid?

Aşteptăm ca lucrurile să se mişte cât mai repede. Eu v-am zis ce sunt dispus să fac. Plus că trebuie să rezolvăm cumva şi cu baza de la ProRapid. Trebuie plătite nişte facturi, trebuie îngrijite terenurile, pentru că dacă gazonul mai stă mult neudat se transformă în ciment. Sunt restanţe mari, trebuie să ne punem pe treabă. Ah, şi să nu uit. Mai vreau să mă ocup şi de ordine şi pază la meciurile Rapidului de acasă. Nu de alta, dar nu vreau că din cauza unui nebun care aruncă un scaun în teren să plătim 400 de milioane amendă, când acei bani pot fi investiţi într-un mod mai util.

Pancu, Măldărăşanu şi Iencsi în liga municipală!

Bine, dar…

Nu mai facem concesii! Cine greşeşte, va fi evacuat. Eu mă ştiu cu suporterii, voi sta de vorbă cu ei. Nu mă tem de nimeni, decât de Dumnezeu! Spun lucrurilor pe nume, fiindcă aşa sunt eu, mai dintr-o bucată.

Ce alte planuri mai aveţi pentru Rapid?

Păi în primul rând vreau să aducem la club oameni care înseamnă ceva pentru acest club. Mi-ar plăcea să-l văd pe Daniel Pancu jucând, pe Marius Măldărăşanu preşedinte, fiindcă ei sunt oameni care au făcut enorm pentru acest club! Pe Adrian Iencsi antrenor. Adi e un băiat extraordinar, iar acum un an a refuzat să antreneze Rapid pentru că a văzut ce fel de om este Valerii Moraru. Nu a vrut să se compromită.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Daniel Niculae: "Așa suntem noi, rapidiștii!"

Nu prea îl aveţi la suflet pe Valerii Moraru…

Eu vreau să vă spun un singur lucru. Când era George Copos şi Rapid termina pe locul 5, era prăpăd! Acum, linişte şi pace. Vi se pare firesc?

 

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

1 Comment

  1. Sa traiesti Costelus. Noi ne cunoastem din vremea anilor 2000 cand eu eram director la Banca Tiriac. Costelus este un om adevarat si poate face mult bine Rapidului. Sa traiesti te asteptam sa te implici la Rapid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.