Adrian Matei, unul dintre acţionarii-suporteri, a avut o ofensivă dură la adresa lui Valerii Moraru mai mult timp. După ce Rapid a primit interzis în Liga 1, acesta pare că şi-a schimbat punctul de vedere. Cel puţin asta reiese din postarea sa de pe Facebook în care vrea prin cuvinte întortocheate să demonstreze că AFC n-are vreun drept asupra moştenirii istorice de la Rapid SA. Adică le plânge de milă creditorilor… Acum, nu credem că despre ANAF e vorba. Şi ghiciţi cine este al doilea mare creditor! Haha! Bun, dar pentru a vă edifica vă lăsăm să citiţi postarea sa, fiindcă aşa este corect.
Poziţia lui Adrian Matei faţă de AFC Rapid
„Conform actului constitutiv, care este in vigoare si care reprezinta vointa actionarilor si care inlatura orice conventie anterioara, nu se face referire deloc la lichidarea judiciara, care va intra in vigoare in momentul cand recursul depus la Curtea de Apel Bucuresti va fi respins. Iar insemnele clubului Rapid fac obiectul unui drept de preferinta, adica nu revin automat AFC, dar numai in cazul unei dizolvari voluntare, care putea avea loc in urma unei intelegeri intre actionarii societatii, acum, fiind vorba de procedura de faliment, se scoate din discutie. Asadar, aceasta ”mostenire” invocata de catre unii este total nesustenabila, chiar daca unii latra ca au fost fondatori si aportul la constituirea FC-ului imediat si-l pot lua inapoi. Pai, dragii mei, cum vine asta? Creditorii raman cu ochii in soare? Ce este valorificabil ni-l luam inapoi, ”ca-i mingea noastra” si restul, ghinion, nu? O alta ineptie este ideea ca daca pe emblema apare scris 1923 inseamna obligatoriu ca se detine si palmaresul de atunci. Pai, daca eu imi inscriptionez numarul 1918 pe un tricou, acest lucru inseamna ca am fost organizatorul Marii Adunari de la Alba Iulia?”
Nu e important ca Rapid să aibă continuitate?
Comparaţia finală este una mai mult decât amuzantă. Dar fiecare alege ce scrie până la urmă, nu putem impune cuiva să gândească altfel decât cum doreşte. Cu ceva timp în urmă, domnul Adrian Matei anunţa dezvăluiri. Noi încă le aşteptăm, pentru că vrem ca totul să fie curat şi transparent. Nu ştim însă de ce acest domn trage cu orice preţ ca „creditorii să nu rămână cu ochii în soare” în loc să îşi dorească un continuator al Rapidului. Care reiese clar şi din paragraful pe care însuşi Adrian Matei l-a postat pe Facebook. Probabil că Valerii Moraru nu tace degeaba… În fine, vom vedea ce va fi. I-am prezentat şi lui punctul de vedere, fiindcă este totuşi acţionar.
Temă de gândire: în ce condiţii a luat Moraru acţiunile?
Am prefera totuşi, dacă acest domn este atât de activ în viaţa Rapidului, să prezinte şi modul în care au fost cedate acţiunile lui Valerii Moraru. Că, deh, era totuşi vorba de acţiunile Rapidului, nu ale unei măcelării. Sau cu ce a contribuit el efectiv la club din postura de acţionar. Chestii d-astea. Considerăm că legat de asta ar trebui să dea mai multe detalii. Iar dacă el dovedeşte că palmaresul este în altă parte decât la AFC Rapid, atunci noi publicăm cu drag dovezile! Nu ştim… Poate la CS, poate la Moraru, poate îl are chiar el. Orice este posibil, dar vrem argumente. Şi insistăm pe o prezentare amănunţită a condiţiilor de tranzacţionare a acţiunilor la Valerii Moraru. Care imediat le-a girat la Marfin Bank, în contul unei datorii personale.