EXCLUSIV / Patru erori irepetabile la Rapid
Retrogradarea Rapidului a fost asumată de toată lumea, de la jucători şi suporteri şi până la conducre, fiecare conştientizând că are partea sa de vină. Tocmai în această idee, patronul echipei, Valerii Moraru îşi doreşte mai mult ca oricând să se implice la Rapid în eşalonul al doilea pentru a readuce echipa pe linia de plutire fiind dispus, inclusiv, să asigure un buget de două milioane de euro pentru ca totul să meargă uns. Conducerea şi-a dat seama de erorile comise mai ales în turul sezonului şi vrea să se asigure că acestea nu se vor mai repeta acum chiar dacă, în liga a doua, nu ar avea un impact la fel de mare. Oficialii doresc construirea unei fundaţii solide care o dată cu promovarea să readucă Rapidul în topul fotbalului românesc. După discuţii cu mai mulţi apropiaţi ai oficialilor Rapidului, echipa 1923.ro a pus cap la cap aspectele asumate de aceştia şi pe care îşi doresc să le trateze mult mai atent în noul sezon.
1. ANTRENORUL
Prin repetatele atacuri ale lui Ionel Ganea la adresa Rapidului, oficialii au înţeles că acesta nu avea ce căuta pe banca echipei vreo etapă, mai ales că nu se afla în cele mai bune relaţii cu patronatul, iar acest aspect a reprezentat încă din start o piatră de moară atârnată de gâtul Rapidului. Acest lucru nu a fost însă reparat nici măcar după demiterea fostului atacant, având în vedere că nu s-a forţat încă de atunci aducerea unui tehnician de nivelul lui Cristiano Bergodi cu care, în mod evident, şansele pentru salvarea de la retrogradare erau mult mai mari. De aceea, în acest sezon se încearcă aducerea unui antrenor cu nume, care să contribuie mult şi la imaginea clubului şi, se pare, în capul listei este fostul mare internaţional italian şi prieten bun al lui Bergodi, Alessandro Nesta.
2. LOTUL DE JUCĂTORI
Faptul că Rapid a folosit cei mai mulţi fotbalişti în ediţia trecută a Ligii 1 spune totul. În tur, mai mulţi care au contribuit la promovare au fost fie puşi pe liber, fie retrogradaţi în afara echipei. Aici îi putem aminti pe Drăghia, Voicu, Dani Lung, Selagea, Martin sau Nicolae Vasile, fiind promovaţi cu insistenţă fotbalişti care nu au reuşit să se impună precum Cojocnean, Buş, Mera, Mendy, Roşu sau Balint. Cea mai mare problemă însă a fost lipsa unui vârf veritabil de rasă, iar faptul că Daniel Niculae nu a fost convins să joace încă de la începutul sezonului pentru Rapid este, poate, cea mai mare eroare. În plus, în iarnă au fost lăsaţi să plece fotbalişti care ar fi putut ajuta echipa precum Alex Coman, Alex Iacob, Cătălin Savin sau Andrei Ciolacu. Tocmai în această idee conducerea încearcă acum să facă tot posibilul să-l convingă pe Daniel Niculae să continue la Rapid.
3. CONDUCEREA ADMINISTRATIVĂ
Numirea lui Nae Stanciu preşedinte a părut un pas interesant la acea vreme, mai ales că omul cu cele mai multe meciuri din istoria Rapidului avea o strategie sănătoasă pentru reformarea clubului. Faptul că în iarnă a fost însă adus Dinu Gheorghe, l-a determinat până la urmă pe Stanciu să plece de la echipă, ceea ce s-a dovedit a fi un mare minus. Dinu nu a rezistat prea mult, din cauza unor discuţii pe care vi le vom prezenta mai detaliat într-un material viitor. Cert este că acesta a făcut din start câteva greşeli care au influenţat clubul. În primul rând a insistat pentru aducerea lui Fred Benson, atacant plătit cu 10.000 de euro pe lună, dar al cărui randament a fost practic zero, el nereuşind vreun gol sau vreo pasă decisivă în 13 meciuri jucate. Apoi, acesta a uitat să-l mai sune pe Nicolae Grigore pentru a-l aduce la club, el semnând, în cele din urmă cu Dinamo. O eroare a lui Dinu Gheorghe care nu s-a mai concretizat a fost legată de Marcel Gecov. Acesta nu şi-l dorea în lot, dar Valerii Moraru a trecut peste doleanţele sale, l-a luat, iar cehul a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Rapidului din returul de campionat.
4. CONDIŢIILE DE ANTRENAMENT
În această vară s-au intensificat lucrările de modernizare a tuturor terenurilor de la ProRapid, mai ales că o bună parte dintre ele se prezentau într-o stare deplorabilă în toamnă. Valerii Moraru a concesionat însă între timp baza de antrenament şi s-a apucat de treabă, conştientizând că, mai ales în tur, fotbaliştii Rapidului au avut reale probleme în absenţa condiţiilor propice de antrenament. Astfel, se doreşte evitarea altor situaţii neplăcute şi în sezonul viitor, motiv pentru care se lucrează intens la asigurarea unor condiţii de antrenament la standarde europene.
Sa speram ca intr-adevar s-a invatat din greseli… Asta ramane de vazut… si apropo de un antrenor cu nume…ATENTIE!!! : daca a fost un mare jucator asta nu inseamna ca e si un mare antrenor…!!!!