Rapid

Lacrimile de regret ale destinului

Ultimul fluier al sezonului 2014 – 2015 vine pentru Rapid. 0-3 crud cu Pandurii, neconform cu ce a fost pe teren, dar oricum deja neimportant. Pentru a şaptea oară retrogradăm. După ce toată lumea se risipeşte în afara stadionului sau la vestiare, o ploaie tristă de vară îşi poartă stropii peste iarba îmbibată de durerea lui Săpun, Nico, Pancu, Gecov sau Cmovs, care nu au reuşit să facă mai mult, să ne scape de la retrogradare. Nu e o ploaie normală, e genul celor în care se spune că cerul plânge… Şi aşa parcă se şi întâmplă. Ca nişte mesageri al destinului crud, norii se descarcă inclusiv peste locul unde în urmă cu câteva minute Săpunaru şi Josl stăteau în genunchi, fără speranţă.

sapunaru_rapid

O zi tristă în existenţa Giuleştiului, cu atât mai tristă cu cât şi destinul – sau mai ales el! – ne-a vrut în B. Şi el ştie asta, aşa că nu îşi poate potoli lacrimile provocate de crunta nedreptate pe care ne-a făcut-o. Sau poate că nu e nedreptate, ci renaştere. Ci momentul care ne va face să o luăm de la zero şi să revenim mai puternici decât am fost vreodată. Indiferent dacă într-un an, doi, trei, cinci sau zece. Însă el plânge pentru zecile de mii de inimi îndurerate, care refuză să accepte această retrogradare. Inimi din piepturile celor de pe gazon, din tribună, din peluză, din faţa TV-ului, care au stat cu urechea pe radio sau care, pur şi simplu, nu s-au uitat la ultimele meciuri ca inima să nu le-o ia razna.

rapid_pandurii

Acele zeci de mii de inimi nu pot uita că în tur Gaz Metan şi Ceahlăul ne-au „furat” câte două puncte pe final. Nu pot trece cu vederea că şutul lui Nico din ultima fază a meciului cu Botoşani putea ocoli mâna lui Curileac. Nu pot uita că la Cluj, cu CFR, Mincă a scos cinci goluri ca şi făcute într-o repriză. Nu pot uita că, tot la Cluj, ne-a învins o echipă care n-a avut vreo ocazie. Nici de bara lui Nico împotriva lui Dinamo… Sau de cea pe care a dat-o tocmai acum, împotriva Pandurilor. Ori de intervenţia miraculoasă a lui Albuţ la lovitura de cap a lui Borda, din meciul Rapid – Viitorul 0-0. Nici destinul nu le poate trece cu vederea, fiindcă poate tocmai el le-a pus acolo…

t2_rapid

Sigur, au fost şi greşelile noastre, şi arbitraje ostile, dar când n-ai şi un pic de şansă, totul e degeaba, în van. Gândiţi-vă doar cum era ca momentele de mai sus să fie în favoarea noastră, cu atât mai mult cu cât era mai probabil, în mod logic, să fie aşa decât cum s-a întâmplat. Poate că aveam 15 puncte în plus. Poate doar 10. Cert este că rămâneam în Liga 1. Oare chiar era mai bine aşa? Cine ştie… Să sperăm că ne aşteaptă un viitor mai bun, iar acele lacrimi au fost semnul că soarta e cu noi, chiar dacă a părut că-n acest sezon ne-a părăsit de tot.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

 1. N-as fi vrut sa mai scriu dar cineva trebuie sa va aminteasca niste lucruri si sa va puna niste intrebari. Va rog sa incercati sa va raspundeti sincer la aceste intrebari, la fiecare dintre ele.

  Am cazut in B. Meritat sau nemeritat? Mai are vreo importanta? Tot in B sintem. La citi bani a imprastiat Gaz Metan in acest retur, tragedia este mult mai mare in curtea lor. Ati vrea sa fim in pielea Gazului?

  FCSB si ASA joaca cu titlul pe masa. Vi se pare de invidiat? Aveti idee ce se va intimpla cu echipa din Pipera daca pierde titlul? Ati vrea sa schimbam locurile cu ei? Dincolo, ce credeti ca se va intimpla la Tg Mures daca ASA pierde titlul? Ati vrea sa fim in pielea lor?

  Sa continuam. Ziarele anunta ca Arpiko stringe surubul la robinetul cu bani al ligii intii. Priviti cu atentie la Dinamo, la „new Dinamo” adica. V-ati dori sa fim in situatia lor? Sau poate ati dori sa fim in situatia Petrolului? Va ia cu frisoane? Cred. Poate ati dori sa fim in situatia echipei din Giurgiu, se inscrie cineva? Sau, de ce nu, v-ati dori sa fim ca echipa Olgutei? Invidiati cumva situatia echipei CFR Cluj?

  Pina la urma, sotii Moraru au anuntat ca doresc sa organizeze o partida amicala cu Besiktas, pentru Pancone. Nu are nici o importanta daca vor reusi sau nu. Importanta este directia acestui anunt. Rapidul cel de 92 de ani are un viitor. In vreme ce la altii antrenorii fug vazind cu ochii (ultimul pe lista este Redneck, la new Dinamo), la Rapid lumea isi doreste sa vina. Nici Bergodi nu a spus raspicat ca nu ar vrea sa ramina, a spus doar ca vrea o oferta clara.

  Rapidul retrogradat are un viitor mai frumos decit toate celelalte echipe. Poate ca sotii Moraru nu sint asa de bogati ca „Berlusconi din Giulesti” dar au pus mai mult suflet, au depus efort, s-au ferit de murdarii si au reusit cu bani mai putini sa cistige din partea noastra mai multa incredere decit pestele, birlic si Hagi Tudose la un loc.

  Prin urmare, sa asteptam cu nerabdare numirea antrenorului, achizitiile de jucatori si startul noului sezon.

  Hai Rapid!

  Post Scriptum

  Daca ati raspuns sincer la toate intrebarile, cred ca v-a trecut deja tristetea.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.