FOTO | Putea fi noul stadion Giulești mai mare decât se construiește?

Giulesti sapaturi 1
Giulesti sapaturi 1

14.000 locuri. Cam puțin, spun unii. Suficient, zic alții. Printre care și noi. Dacă ne place să ne raportăm la realitate și la actualitate. În fine, e clar, vorbim despre noul Giulești. Acum, analizând puțin fotografia de mai sus ne dăm clar seama că săpăturile s-au făcut frumos, regulamentar, până aproape de bazin pe de-o parte și până lângă liniile de cale ferată dezafectate pe de cealaltă parte. Adică cele două părți ale tribunei a doua că, de fapt, ea este marea problemă. Poate.

Căi de acces și birocrație care ar fi blocat definitiv proiectul Giulești

Însă cam înțelegem că nu mai era spațiu de înaintare. Și… pe bună dreptate! Odată că trebuie lăsat în colțul bazinului o cale de acces în timp ce de partea cealaltă… Nici nu vrem să ne gândim, așa cum am mai spus, la ce birocrație era necesară pentru a înlătura acele fiare de cale ferată inutile care ruginesc nestingherite. Probabil că ar fi fost renovat stadionul lui Dinamo înaintea arenei din Giulești dacă se întreprindea acolo ceva… Dacă înțelegeți ce spun…

Avea 19.100, dar mai putea primi 11.000. Dacă ne referim legal…

Cu alte cuvinte, oricum am da-o, abia așteptăm să fie gata și să vedem ce are să ne ofere! Dacă vom fi dezamăgiți? Întotdeauna e loc mai bine, asta e clar! Dar trebuie mereu, dar mereu, să ne amintim de unde am plecat. De la un stadion de 19.100 locuri, da, dar care după 2007 putea găzdui, legal, maximum 11.000. Și care arăta într-un… mare fel. Bașca nimeni, dar nimeni, în frunte cu noi nu se mai gândea vreo clipă că acolo se va ridica ceva de la 0, ce va nou. Ceva care va aduce un aer de prospețime întregului cartier!

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 vrea să dea lovitura la nivel juvenil! În plus, "Iosif e Șumudică II!"

Dacă tot Campionatul European U19 nu se va mai juca, e o ocazie și mai bună pentru FC Rapid 1923 să inaugureze terenul. Să vedem contra cui!

4 COMENTARII

  1. Mihnea : MAXIM de corect, unii construiesc blocuri care se rotesc dupa soare si stadionul Giulesti o sa aiba o capacitate Maxima de 14.000 locuri…dar ce nu se spune de nimeni intervine obligatoriu -10% din intreaga capacitate SI galeria oaspetilor de Minim 1.000 locuri UNDE STA ?!? Va rog sa faceti calculul !!!!
    Constantin : Gresit stadionul de la Tg. JIU sau Acul de Triumf sunt cu 3 capete peste, in plus nu stiu daca toata lumea stie; este un stadion clasificat ACUM la 4 stele UEFA si maxim acum exista 6 stele FIFA .
    Q.E.D.

  2. Salut.am vazut comentariul legat de capacitatea stadionului si sunt nedumerit cum s-a facut in 1935 parca in acelasi perimetru si nu se poate in mileniul 3 cand beneficiem de tehnologii si utilaje moderne?!cred ca daca se punea presiune cand santierul era in plina desfasurare…s-ar fi gasit solutii dar asa ne-am invatat sa ne multumim cu putin.putin accepti putin ai😉

  3. Eu cred ca raportat la suprafata avuta la dispozitie s-a obtinut maximum posibil cu respectarea tuturor normelor interne si internationale in materie de stadioane. Va fi unul dintre cele mai moderne stadioane din tara si poate nu numai, pana vor aparea si altele, iar pentru asta ar trebui sa fie plin la fiecare meci sa sustinem Rapidul.

LĂSAȚI UN MESAJ