ISTORIE | Nici lui Lionel Messi nu-i plac… jocurile de noroc!

Lionel Messi nu a tratat fotbalul ca pe jocurile de noroc
Lionel Messi nu a tratat fotbalul ca pe jocurile de noroc

Continuăm cu acest articol, pentru a explica de ce cei mai mari nu au fost vreodată fani când vine vorba de jocurile de noroc, aplicate ca mod de viață în sportul profesionist. Astfel, pe 3 ianuarie 2021, în ziua în care Cristiano Ronaldo a mai scris o filă de istorie, Lionel Messi nu se putea lăsa mai prejos și a scris două. Chiar dacă un pic mai mici. Ele sunt, oricum, extrem de valoroase. Practic, acesta a ajuns la 500 de meciuri pentru FC Barcelona, dar și la 200 de pase de gol date (!!!) Talent imens, dar și extrem de multă muncă pentru a obține maximum dintr-o carieră pe care alții au tratat-o ca pe jocurile de noroc spunând după ani și ani „puteam și eu, dacă…”

Messi a contribuit la 651 de goluri în 500 meciuri!

Lionel Messi a fost integralist la FC Barcelona în victoria obținută pe terenul celor de la Huesca, scor 1-0, în runda cu numărul 17 din La Liga. Messi a pasat decisiv la unicul gol al meciului, semnat de Frenkie de Jong, în minutul 27, iar căpitanul Barcelonei a atins mai multe borne impresionante. A fost meciul cu numărul 500 pentru Messi în La Liga, toate în tricoul Barcelonei, după 17 sezoane. Argentinianul mai are nevoie de doar șase apariții pentru a depăși recordul lui Xavi Hernandez (505 partide), anunță site-ul clubului, citat de digisport.ro. Totodată, a fost pasa decisivă cu numărul 200 pentru Messi în La Liga, competiție în care a înscris nu mai puțin de 451 de goluri până în prezent. Practic, în 500 de meciuri a contribuit la… 651 de goluri (!!!)

CITEȘTE ȘI  Numele lui Șumudică implicat într-un alt scandal: "E lipsă de respect!"

Jocurile de noroc nu sunt compatibile cu talentul și aroganța

În total, căpitanul Barcelonei a strâns 750 de meciuri pentru Barcelona, reușind 644 de goluri și 284 de pase decisive. La naționala Argentinei, Messi se mândrește cu 142 de apariții și 71 de reușite. Numere pe care nu le poți scoate din talent, indiferent câtă zestre de acest tip ai avea de la Dumnezeu. Iar Messi a fost, poate, unul dintre cei mai înzestrați din istorie! Așa cum poate au mai fost și alții. Dar de care nu știm sau știm prea puține fiindcă, ei bine, au adoptat mentalitatea potrivită pentru jocurile de noroc. Dar nu la propriu, ci la figurat. La același mod: „am talent, ce-mi mai trebuie muncă?” Sigur, aroganța și lipsa de modestie ajută de asemenea, dar dacă sunt aplicate în interesul tău! Mai ales dacă aroganța devine, așa cum trebuie, stimă de sine.

LĂSAȚI UN MESAJ