Lecția lui Mamele: „Am muncit alte patru ore pe zi pentru a fi titular!”

Iulian Mamele
Iulian Mamele

Exemplul Iulian Mamele. Mereu am scris despre faptul că în sport, ca și în viață, dacă nu muncești mult, șansele ca să reușești sunt infime. Nu de puține ori am apostrofat fotbaliștii lipsiți de vlagă, care se mulțumesc cu una, maximum două ore de antrenament pe zi. Știm, am folosit exemple mari. Precum Cristiano Ronaldo sau Kobe Bryant. Sportivi de cel mai înalt nivel. Însă nu doar la ei este cazul. Ci și la sportivi mai puțin cunoscuți, dar care tot ce au obținut au obținut prin muncă. Enorm de multă muncă! Un exemplu elocvent este Iulian Mamele, fost fundaș de primă ligă la Concordia Chiajna, Pandurii Târgu Jiu și Viitorul Ovidiu.

224 meciuri în zece ani pentru Iulian Mamele

Unii poate nu au auzit de el, dar are 127 de meciuri în Liga 1, toate între 2011 și 2017, cât a jucat neîntrerupt în primul eșalon. În rest, a mai cules 84 în liga a doua, opt în Cupa României și cinci în Liga Europa. Un total de 224 meciuri la cel mai înalt nivel. În 10 ani de carieră la seniori. O medie de 22,4 meciuri / sezon. Deloc rău! Mai jos vă redăm declarațiile. Probabil că Billy, dacă nu era atât de muncitor, ajungea maximum să aibă câteva apariții în eșalonul al doilea.

Sală în uscătoria blocului din Ferentari

„Țin minte că m-am îmbolnăvit de hepatită, din cauză că nu jucam titular, eram la juniori la steaua, mă rodea. Și l-am întrebat pe un unchi ce pot să fac pentru a deveni un sportiv bun și mi-a zis că, în afară de ceea ce fac la antrenament, e obligatoriu să muncesc alte patru ore pe zi. Și, din acel moment, veneam de la antrenament, mă duceam la școală și seara, după ore, făceam patru ore de sport. Transpiram în uscătoria blocului meu din Ferentari, tata mi-a făcut o sală și acolo, zi de zi, am tras până am ajuns să joc titular. Dar din cauză că nu mă odihneam și nu mâncam ce trebuie, tata îmi făcea, la șase dimineața când se trezea să plece la muncă, ouă prăjite cu cartofi prăjiți.”

Iulian Mamele s-a îmbolnăvit de hepatită de la alimentație

„Probabil că Marica, dau exemplul lui pentru că era coleg de generație cu mine, mânca cereale cu ovăz. Sănătatea a cedat, am făcut hepatită și a trebuit să renunț la fotbal pentru o perioadă, însă am revenit, mă durea ficatul, trebuia să stau fără sport un an de zile, nu am rezistat mai mult de trei luni. Aveam nevoie să recuperez, mă duceam în alegare la antrenament și mă întorceam la fel. Alergam pe lângă tramvaiul 8 și colegii mei și îmi spuneau: „Bă, fotbalistule, te dai mare că faci tu suplimentar”. Din toată grupa, eu am ajuns să joc în Liga 1.”

Întreg interviul, care este impresionant, poate fi citit pe playsport.ro.

CITEȘTE ȘI  Bogdan Stelea este de părere că FC Rapid 1923 nu are valoare de Liga 1

LĂSAȚI UN MESAJ