Important lider politic: „steaua nu mai există!”

Important lider politic: „steaua nu mai există!”

CSA steaua
Aurel Joe Panait, unul dintre cei mai carismatici jucatori care au evoluat la csa steaua

Președintele partidului AUR, George Simion, a recunoscut faptul că a ținut cu steaua, dar a renunțat în favoarea naționalei, fiind unul dintre membrii grupului „Uniți sub tricolor”. Acesta a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și despre primul meci de fotbal la care a participat și despre problemele pe care le are sportul în România. Politicianul consideră ca trebuie să se găsească o soluție pentru continuarea activităților sportive, chiar dacă școlile sunt închise din cauza pandemiei de Covid-19.

„Din păcate, au fost distruse numeroase baze sportive și nimeni nu mai investește nici în performanță, nici în sportul de masă. Văd că sunt închise porțile școlilor, când, inclusiv în pandemie, ar trebui să fie implementate măsuri care să crească imunitatea, iar practicarea unui sport ar ajuta la asta”, George Simion, președinte AUR.

Tatăl l-a dus întâi la Rapid! Acum crede că steaua „nu mai există”

Președintele AUR a vorbit și despre prima sa experiență pe un stadion de fotbal. „Aș fi vrut ca primul meu meci pe stadion să fie la steaua, dar tata m-a dus la Rapid. De atunci m-au fascinat tribunele. Eram cu ochii pe ce se întâmplă prin peluze și mai întrebam ce înseamnă chestia aia cu «M… Lucescu!». Totuși, steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Nu mai există”, a explicat George Simion pentru GSP.

Politicianul e supărat pe legea Dumitru Dragomir și spune că mai multe decizii au minimalizat spectacolul pe stadioanele din Europa. Simion este de părere că UEFA și FIFA distrug fotbalul prin deciziile pe care le iau împotriva suporterilor: „UEFA și FIFA comit grave abuzuri când văduvesc fotbalul modern de strălucirea de odinioară. Caută ca suporterii să fie cât mai restricționați, închiși.”

Simion, președinte AUR: „Jandarmeria nu ar trebui să intre pe stadion”

Simion a explicat pentru GSP că vrea ca suporterii să fie chemați la negocieri pentru o nouă lege privind prezența pe stadioanele din România:

„Nu e una dintre priorități, dar nici nu mă dezic de acest proiect. Am fost și voi fi suporter de fotbal toată viața. Inclusiv Jandarmeria cred că-și dorește ca legea să fie amendată. Fiindcă sunt și ei puși în posturi proaste în anumite momente. În mod normal, Jandarmeria nici n-ar trebui să intre pe stadion, pentru că acolo e treaba firmelor de securitate, care nu prea au profesioniști. De multe ori sunt băieți angajați pe pile, puși să facă și ei pe paznicii.”

„Ar trebui să stea la masă toate părțile, Jandarmeria, cluburile, firmele de securitate și, foarte important, suporterii, pentru că e normal să le fie ascultată părerea. Altfel, face unul o lege după cum îi vine, dar pentru asta pot suferi zeci de mii de oameni. Mor suporteri pe stadioane dacă o lege nu e scrisă cum trebuie!”

Sursa: gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ