Harrison Devenish a venit la FC Rapid 1923 datorită… tatălui iubitei sale!

FC Rapid 1923 - Progresul Spartac, Harrison Devenish, titular
FC Rapid 1923 - Progresul Spartac, Harrison Devenish, titular

Harrison Devenish este cea mai exotică prezență din lotul actual al FC Rapid 1923. Și prin simplul fapt că el a semnat în august cu clubul vișiniu, dar actele i-au fost rezolvate abia în decembrie! Despre modul în care acesta a ajuns la echipa giuleșteană însă, a explicat chiar el. Într-o publicație australiană. Mai jos vă redăm, integral, povestea sosirii sale în România și cum, pentru o perioadă, s-a pregătit cu echipa de liga a 4-a, Bucharest United. Club care a fost lansat tocmai de un… australian!

Primul contract de profesionist al lui Harrison Devenish

„Să semnez primul meu contract profesionist cu un club precum Rapid este un vis devenit realitate! E un club atât de mare în România! Club cu o bază de suporteri extrem de vocală, pasionată și agresivă în sensul bun. Exact tipul de galerie în fața căreia visezi să joci atunci când ești copil”, și-a început Harrison Devenish dezvăluirile. Pe urmă a intrat în detalii. Atât legate de felul în care a ajuns să ia contactul cu echipa vișinie. Dar și care au fost problemele care l-au împiedicat să fie apt de joc în prima jumătate a lui 2020.

Tatăl iubitei lui a fost… scouter pentru FC Rapid 1923!

„Iubita mea este româncă, iar tatăl ei m-a văzut jucând într-un meci pe vremea când evoluam pentru colegiul meu din SUA. El mi-a spus că ar trebui să mă gândesc serios să vin să joc în România pentru că sigur vor exista echipe care mă vor dori. Așa că am venit de Crăciun și m-am dus direct la Rapid! M-am întâlnit atunci cu președintele, am tratat totul ca și cum ar fi fost un interviu de… angajare. Am încercat să le arăt cine sunt și cred că au fost impresionați”, a mai explicat portarul australian.

CITEȘTE ȘI  Andrei Nicolescu și-a scos pălăria în fața rapidiștilor: "Suporterul are dreptate"

„Ajutat” de Griffiths, transfer blocat de… FIFA!

Pe urmă, Harrison Devenish a punctat care a fost motivul principal pentru care nu a putut fi legitimat în prima jumătate a anului 2020: „Președintele jucase la Rapid alături de Ryan Griffiths și i-a spus că a rămas cu impresia că fotbaliștii australieni sunt extrem de profesioniști și a mers pe premisa că și eu sunt. Se pare că am îndeplinit așteptările, așa că trebuie să-i mulțumesc lui Ryan pentru asta! M-au chemat în ianuarie la probe și m-au luat și în Turcia. Acolo am semnat pentru șase luni, dar ei nu știau pentru moment că vor primi o interdicție de la FIFA, din cauza unei datorii, care-i va împiedica să transfere jucători străini.”

Harrison Devenish a stat șase luni pentru a juca la FC Rapid 1923!

„Mie-mi expira repede viza de turist, dar ei mi-au spus că dacă reușesc să mă descurc să stau șase luni, mă transferă în vară. Au găsit unde să mă duc, în liga a 4-a, la Bucharest United, club patronat de un australian, numai că și acolo totul s-a întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19. Până la urmă totul a ieșit bine pentru mine”, a încheiat australianul povestea. Poveste pe care o puteți citi integral pe theworldsgame.sbs.com.au.

LĂSAȚI UN MESAJ