ANALIZĂ | FC Rapid 1923 se reunește! Cum sunt, de fapt, cele cinci transferuri

FC Rapid 1923
FC Rapid 1923

Până la finalul zilei de 10 ianuarie, FC Rapid 1923 a făcut cinci transferuri. De fapt, pentru a fi corecți, în acest început de 2021, FC Rapid 1923 a rezolvat nouă jucători. Numai că doi sunt pentru echipa a doua. Iar Luca Florică, momentan, tot la aceeași categorie se încadrează, având în vedere experiența sa aproape zero la seniori. Îl vom monitoriza atent pentru că a jucat un an și jumătate la echipa U19 a lui Amiens și ar trebui să aibă, totuși, niște calități. Al nouălea, ca să spunem altfel, ar fi portarul Harrison Devenish-Mears. Australianul care se antrenează cu echipa de un an și care a semnat în august abia acum a fost rezolvat cu actele și ar fi bun de joc.

Nouă în total pentru FC Rapid 1923, patru sub lupa 1923.ro

Numai că cei patru mai sus menționați nu vor juca sau vor juca prea puțin în condiții normale. Așa că analiza noastră va pica pe celelalte mutări. De fapt și din cei cinci rămași avem o excepție. Este vorba despre Alex Ioniță I. Atacantul care a promovat cu UTA și care în turul sezonului a jucat în Liga 1, chiar dacă nu a marcat, este prea bine cunoscut de rapidiști. Ajuns la 31 de ani și produs al centrului de copii și jucători rapidiști, Ioniță nu mai are nevoie, totuși, de vreo prezentare. În schimb, Bogdan Barbu, Octavian Ursu, Horațiu Moldovan și Emmanuel Ernest merită a fi puși puțin sub lupă. Pentru că ei au fost aduși, în bună măsură, pentru a-i suplini pe Alexandru Dulca, Cătălin Țîră și Alexandru Pop.

CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae

Bogdan Barbu – picior stâng remarcabil, capacitate de efort mai mică

Bogdan Barbu (28 ani) este și prima mutare făcută de FC Rapid 1923. Rapidist de mic, conform informațiilor 1923.ro el are un stâng năucitor, cu care poate decide oricând, cu o execuție, un moment al jocului. Sclipitor în anumite momente pe teren el pare să fi avut, în trecut, totuși, ceva probleme de greutate și inclusiv legate de capacitatea de efort. Cum însă vorbim de liga a doua, este posibil ca aceste neajunsuri să nu-l afecteze. Iar calitățile pe care le are să conteze mai mult. Contează foarte mult cum îl va pune, însă, și Nicolae Grigore la treabă.

Octavian Ursu – creator de goluri, „material” pentru Cristian Fota

Octavian Ursu (26 ani) a jucat în prima parte a sezonului în Liga 1 și a marcat, de departe, cel mai frumos gol din tur. Este considerat un mijlocaș extrem de talentat și ofensiv, care crează des ocazii de gol atunci când se află pe teren. Ca punct slab, conform informațiilor 1923.ro, acesta are momente în care se pierde din punct de vedere emoțional și randamentul său suferă. Problema aceasta pare a fi însă una infimă în aceste momente. În primul rând pentru că FC Rapid 1923 are un mental coach, anume Cristian Fota. În al doilea rând pentru că încă se joacă fără suporteri și, cel puțin pentru început pentru Ursu ar fi o presiune în minus în cazul în care apar momente în care nu-i iese jocul.

Horațiu Moldovan, concurentul ideal pentru Drăghia

Horațiu Moldovan (22 ani) este un portar extrem de interesant care, mai mult ca sigur, va genera o concurență sănătoasă cu Virgil Drăghia. După ce a apărat la Ripensia Timișoara în liga a doua, acesta a mers la UTA unde a debutat în Liga 1. E drept, a jucat numai câteva meciuri, adică patru, dar concurența a fost pe măsură, cu doi portari cu experiență mult mai mare. Este vorba despre Florin Iacob și Dragoș Balauru. La 1.89 metri și doar 22 ani, cu experiență multă la naționalele de juniori și tineret, Moldovan are capacitatea de a genera o luptă sportivă excelentă cu Drăghia.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 vrea să dea lovitura la nivel juvenil! În plus, "Iosif e Șumudică II!"

Emmanuel Ernest, atacantul pe care vom sta cu ochii

Emmanuel Ernest (20 ani) – un transfer mai puțin important nu prin prisma a ceea ce are liberianul de oferit, ci pentru faptul că acolo deja există Adrian Bălan și Alexandru Ioniță I. Mai mult, Ernest nu a jucat până acum decât la o academie din Nigeria și opt meciuri la Sporting… Roșiori, în liga a treia din România. Practic nu a jucat vreodată la nivel profesionist. Însă! Dacă ne gândim la randamentul dat de atacanții vișiniii în ultimul sezon și jumătate, tânărul african este mai mult decât bine venit. Și, cine știe?, poate alături de Nechifor Georgescu, va crește frumos și va marca multe goluri.

Suporterii FC Rapid 1923 așteaptă nu goluri, ci… victorii!

Cam acestea sunt informațiile pe care le avem, mai mult despre trei dintre jucători. Însă cei trei, alături de Alex Ioniță I sunt oamenii care au mari șanse să se impună titulari. Motiv pentru care datele despre ei sunt cele mai utile și importante. Rămâne să-i vedem cum vor juca în momentul în care vor fi trimiși pe teren. Noi sperăm să aducă cât mai multe victorii! Ca un fapt divers, toți cei patru prezentați mai sus sunt considerați transferuri reușite de fani, în sondajele făcute de 1923.ro. Vă redăm acum un rezultat al răspunsurilor date de suporterii rapidiști de pretutindeni.

  • Bogdan Barbu: 342 voturi (191 pentru – 56%, 151 împotrivă – 44%)
  • Emmanuel Ernest: 506 voturi (327 pentru – 65%, 179 împotrivă – 35%)
  • Horațiu Moldovan: 260 voturi (225 pentru – 87%, 35 împotrivă – 13%)
  • Octavian Ursu: 201 voturi (177 pentru – 88%, 24 împotrivă – 12%)
CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a pregătit primele trei mutări importante la FC Rapid 1923!

LĂSAȚI UN MESAJ