Alex Iacob, fost fundaș la FC Rapid 1923, la ora regretelor

Iacob, Sursa foto: fanatik.ro
Iacob, Sursa foto: fanatik.ro

Alexandru Iacob a fost considerat un mare talent al fotbalului românesc și s-a spus că ar putea să-i calce pe urme lui Miodrag Belodedici. Au trecut aproape 13 ani de atunci… Fundașul are acum 31 de ani, joacă la CS Mioveni și a recunoscut că nu a reușit din carieră din cauza greșelilor sale. Alexandru Iacob avea 18 ani când s-a transferat de la Corvinul la fcsb. Jurnaliștii vorbeau despre noul Belodedici, dar lucrurile nu au mers foarte bine. Și-a recunoscut vina, în direct într-o emisiune, și a dezvăluit ce greșeli uriașe a făcut.

„Mi se face pielea de găină. Am crezut că e suficient talentul pe care-l aveam la momentul acela. Eu, până la 18 ani, nu am plecat de la Hunedoara. Părinții mei m-au crescut foarte bine și le mulțumesc pe această cale. Mi-au zis «Alexandru, dacă tu pleci de la Hunedoara până la 18 ani, nu iei bacul». Când am luat BAC-ul, gata, am și semnat cu steaua.”

„Cu toate că dacă mai așteptam puțin la momentul acela plecam la Inter. Fusesem la un trial la Inter înainte, aș fi semnat și alta era cariera mea. La 17 ani am fost la un trial la Inter, era Mancini antrenor. Între timp cei de la Hunedoara aveau ofertă de la steaua pentru niște bani și nu m-au mai lăsat să mă antrenez cu ei. Cei de la Inter voiau să mă ia împrumut pentru Primavera și dacă confirmam, m-ar fi cumpărat după acel an.”

„Greșeala mea a fost că am rămas singur la București, la 18 ani. Eu am fost crescut din scurt de părinți, fără cluburi, fără ieșiri, devreme acasă, fotbalul conta. Deja când dai de mirajul Bucureștiului e altceva. Vii de la Hunedoara și ajungi la București, e o diferență de la cer la pământ”, a povestit Iacob la GSP.ro.

CITEȘTE ȘI  Băieți, lăsați scuzele, jucați fotbal! Buzăul e echipă de umplutură

Alexandru Iacob a ignorat sfaturile lui Mirel Rădoi

Fundașul lui CS Mioveni a povestit că nu muncea prea mult. Colegii care s-au ținut de treabă au ajuns la echipe bune din Europa și au câștigat bani frumoși. Ciprian Tătărușanu și Mirel Rădoi sunt doi dintre colegii care au muncit pe brânci, în timp ce el prefera să joace cărți.

Să îți dau exemplul lui Tătărușanu. Era rezervă la steaua, nu juca, dar rupea sala în două. Iar eu, în loc să lucrez cu el, stăteam și mă jucam cărți în vestiar. Ziceam că e suficient. Făceam asta înainte de antrenament, în loc să îmi văd de treaba mea, alegeam altceva, să mă eschivez. Aceste lucruri s-au văzut în timp.”

„De obicei jucam cărți doar cu un jucător, nu pot să îi dau numele, dar e important. El îmi zicea: «Ce faci mă la sală, cu ce te ajută?» Eu, fiind naiv, ziceam «da, hai că stau aici, cu tine». fcsb îți dă totul pe tavă, dar dacă tu nu vrei, nu te ajuți, ei mai mult de atât nu pot să facă”.

„Îmi pare rău pentru că în acea perioadă la steaua erau jucători de la care puteai învăța. Era Mirel Rădoi atunci, îl vedeam cum muncește la sală și îmi zicea: «Alex, muncește că asta o să te ajute foarte mult pe viitor». Din păcate, nu pot da timpul înapoi. Am o urmă de regret”, a mai spus fotbalistul.

Iacob a fost împrumutat la Gloria Buzău după transferul la fcsb. În anul 2011 s-a despărțit de echipa patronată de Gigi Becali. Fundașul a mai evoluat pentru Viitorul, Delta Tulcea și Rapid, înainte de a pleca în Cipru, unde a jucat pentru Ethnikos Achnas și Pafos. S-a întors în România la Academia Rapid, în liga a 4-a iar acum joacă la CS Mioveni.

CITEȘTE ȘI  Rică Răducanu povestește cum a ajuns la steaua în 1978

Sursa: prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ