1923.ro a avut din nou dreptate! Burcă, antrenor la FC Rapid 1923! Deocamdată, echipa a doua…

FC Rapid 1923 Burca
FC Rapid 1923 Burca

Faptul că, după înfrângerea cu Petrolul 52, scor 0-2, Ovidiu Burcă era în cărți să preia FC Rapid 1923 a fost anunțat în exclusivitate de 1923.ro. Până la urmă a venit Nicolae Grigore. Numai că Ovidiu Burcă nu s-a lăsat. Fostul patron, sponsor, acționar, director, manager și președinte al clubului a devenit antrenor la U19. Evident, în șase luni acolo n-a făcut absolut nimic, că nu s-a jucat vreo partidă. Dar acum a preluat echipa secundă. Cum are licența PRO, cel mai probabil el va fi noul antrenor al echipei mari după Nicolae Grigore. Că doar unul este Ovidiu Burcă!

Burcă, declarații pentru site-ul oficial al FC Rapid 1923

„Sunt foarte fericit că am această posibilitate, după doar șase luni la echipa de juniori U19. Deși nu am avut competiție oficială, a fost o perioadă extrem de interesantă pentru mine. Nu mă așteptam să antrenez la nivelul acesta atât de repede, planul era să stau un an de zile la nivelul juniorilor mari, însă sunt că sunt pregătit să fac acest pas. Pentru asta m-am pregătit de-a lungul carierei de sportiv, să devin antrenor. Mi-am luat licențele, am terminat facultatea de psihologie, tocmai în sensul acesta, și mă sunt fericit că, în sfârșit, pot face asta.”

50 la sută din echipă de la juniori până în 2023!

„Sunt extrem de mândru când văd că munca de la Centrul de copii și juniori a început să dea roade. Am crezut cu tărie încă de la începutul acestui proiect că acesta va trebui să fie elementul ce ne va diferenția de ceilalți: jucători crescuți în propria pepinieră, cu un nivel ridicat de atașament pentru tricoul alb-vișiniu al Rapidului. Planul pe termen mediu și lung este ca jucătorii născuți între 2002 și 2004 să facă pasul către echipa mare, în doi an de acum înainte. Când am început acest proiect, anul centenarului, 2023, era anul în care echipa de seniori ar fi trebuit să aibă 50 la sută dintre componenți jucători crescuți în propria academie.”

Pe ce va pune Ovidiu Burcă accent

„Sper să le ofer băieților tot suportul tehnic, material și emoțional pentru a deveni ceea ce visează. Pun foarte mare accent pe aspectul mental. Cu îndrumarea corectă, un sportiv motivat, cu mare încredere în forțele proprii, cu perseverență și sudoare, poate deveni cine vrea el să devină. În fond, fotbalul este doar o etapă în viața jucătorilor. Există experiențe din care să învățăm și care ne pot face mai buni. De aceea, înainte de orice, dorim să le modelăm caracterul”, a declarat Burcă pentru site-ul oficial al FC Rapid 1923.

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Cum a ajuns Nicolae Vasile de la juniori A la echipa mare în patru luni

LĂSAȚI UN MESAJ