SCANDAL | Clubul pentru care Pele a scris istorie sare la gâtul lui Messi

Pele World Cup
Pele World Cup

Leo Messi a fost felicitat chiar de marele Pele după ce a marcat golul cu numărul 644 în culorile Barcelonei. Numai că cei de la Santos nu sunt de acord cu faptul că recordul deținut de legenda braziliană a fost doborât. Gruparea braziliană a publicat pe site-ul oficial un mesaj al celui care scrie istoria clubului în care se contestă supremația argentinianului. El susține că Pele a marcat mai multe goluri pentru Santos decât era înregistrat oficial. Pe lângă cele 643 din meciuri oficiale, Pele a mai înscris alte 448 de goluri. În alte partide contra unor adversari de înalt nivel în campionate regionale, naționale și internaționale, care respectă criteriile impuse de FIFA.

”Pele a marcat goluri împotriva unor mari echipe din lume”

Santos a jucat în echipamentul oficial în aceste confruntări care nu au fost considerate până acum partide oficiale deoarece în acele vremuri fotbalul era un sport de amatori.

”Cele 448 de goluri care nu sunt luate în calcul au fost marcate împotriva unora dintre cele mai mari echipe de la acea vreme. América (Mexic) și Colo Colo (Chile) au încasat fiecare câte 9 goluri de la Pele. Internazionale Milan, una din cele mai bune echipe din Europa, a primit 8 goluri. Iar lista poate continua cu River Plate, Boca Juniors, Real Madrid, Juventus, Lazio, Napoli, Benfica sau Anderlecht. Chiar și Barcelona, echipa unde joacă acum Messi, a fost victima lui Pele care i-a dat 4 goluri în 4 întâlniri”, a scris istoricul echipei, Fernando Ribeiro, citat de digisport.ro.

Cu puțin efort, lui Pele i s-ar găsi chiar vreo 3.000 de goluri

El consideră că aceste goluri sunt la fel de importante ca cele marcate de Messi în La Liga. Deoarece, pe vremea lui Pele, competițiile aveau altă structură. De exemplu, campionatul din Brazilia, Paulista, se disputa doar între iulie și decembrie. Urma apoi Campionatul Rio – Sao Paulo pentru două luni. În restul timpului, Santos participa la diverse turnee contra cost pentru a-și putea plăti vedetele. Erau competiții în toate colțurile lumii la care Pele a marcat numeroase goluri. Mai mult, în acea vreme nu exista un calendar FIFA, astfel că Pele a lipsit de la Santos timp de două luni în anii 1962, 1966, 1969 și 1970, atunci când juca pentru naționala cariocas la Campionatul Mondial.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică demisionează la 50 ani! Crezi că poate ajuta FC Rapid 1923?

S-a gândit cineva că, poate, Messi are 5.000?

Sigur, această situație va genera mult timp polemici. Dacă cei de la Barcelona și-ar pune mintea ar putea scoate statisticile cu toate reușitele lui Messi de la juniorii, tineretul și copiii Barcelonei. Poate chiar și din meciurile amicale sau de la antrenamente. Poate ies 5.000 și. Noroc că nu mai trăiește Josef Bican, cel care are, oficial cele mai multe goluri marcate: 805. Și despre el se spunea că ar fi dat peste 5.000. Ce probleme importante are lumea, domnule!