FC Rapid 1923 – Ferencvaros Budapesta la inaugurarea noului Giulești?

FC Rapid 1923 - Resita. Din nou loviti de COVID-19
FC Rapid 1923 - Resita. Din nou loviti de COVID-19

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al FC Rapid 1923, lansează ideea unui meci de gală cu Ferencvaros Budapesta! Pe noul stadion Giulești! Cel care va fi inaugurat probabil în primăvara anului 2021. Din cauza declanșării războiului și a tensiunilor româno-maghiare, finala Cupei Europe Centrale în dublă manșă din 1940, între Rapid București și Ferencvaros Budapesta, nu s-a disputat. Inițial, cele două meciuri au fost amânate din luna iulie până în august 1940. În cele din urmă meciurile nu au mai avut loc din cauza declanșării celui de Al Doilea Război Mondial.

Scurtă istorie a Cupei Europei Centrale

Cupa Europei Centrale a fost prima competiţie creată pentru cluburile de fotbal. A luat naştere în 1927, fiind cîştigată de Sparta Praga. Aceasta cupă este predecesoarea unei alt trofeu de nivel internațional și una dintre cele mai vechi din lume, Cupa Challenge, înființată în 1897 și care, este considerată a fi și precursoarea Cupei Austriei de astăzi.

Ce a declarat Ionescu legat de meciul FC Rapid 1923 – Ferencvaros

„Mai mult ca sigur ne dorim ca primul meci oficial să fie în Liga 1, în august anul viitor. Sigur, principalul obiectiv este promovarea, dar eu zic că acum nu mai putem face pașii greșiți din sezonul trecut.”

„Ne propunem să avem o deschidere cu fast care să facă cinste noului stadion. Dacă mă întrebați pe mine, ca o idee personală, n-am dezbătut-o pe larg în cadrul clubului, mi-aș dori un meci Rapid – Ferencvaros Budapesta, o reeditare a unei finale de cupă europeană, dacă-i putem spune reeditare, pentru că acest meci nu s-a jucat la vremea lui din cauza războiului.”

„Era posibil atunci ca formația giuleșteană să devină prima echipă românească deținătoare a unui trofeu european”, a declarat la Metropola TV, Lucian Ionescu, citat fiind de Pro Sport.

CITEȘTE ȘI  MERCATO | FC Rapid 1923 a mai pus pe liber un jucător

Trebuie menționat că această ințiativă este una cel puțin interesantă! Singura problemă este că, în acest moment, formația maghiară este net superioară. Numai că fiind, totuși, un meci amical, chiar și cu semnificație istorică, lucrurile se anunță extremd e plăcute. Să poată reveni, numai, suporterii pe stadion.