FC Rapid 1923 poate lua bani din transferul unui jucător de la Juventus

Radu Dragusin Juventus
Radu Dragusin Juventus

Radu Drăgușin, român de 18 ani format de Regal Sport, actualul Centru de Performanță Rapid a plecat acum trei ani la Juventus Torino. Fundașul a debutat la echipa mare într-un meci de Champions League, chiar dacă unul fără o miză prea mare. Este vorba despre partida pe care echipa lui Cristiano Ronaldo – din nou marcator – a jucat-o acasă. Contra echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev. Drăgușin a prins în acea partidă aproape jumătate de oră.

FC Rapid 1923 poate lua bani de pe urma lui Drăgușin

De acolo, cum impresarul său este Florin Manea, fostul director sportiv de la FC Rapid 1923, a pornit o discuție. Anume dacă clubul vișiniu poate beneficia financiar de pe urma acestui fotbalist de mare perspectivă. Manea a explicat cum stă treaba și că, într-adevăr, clubul condus acum de Victor Angelescu ar putea încasa o sumă consistentă de pe urma sa. Mai ales în cazul în care va fi transferat de la clubul din Torino pe o sumă consistentă la altă echipă!

Florin Manea a vorbit despre procedură

„Radu a costat 260.000 de euro. Nu mai există nicio suma de plata pentru debut așa cum s-a scris în presă. Academia Regal Sport și continuatoarea sa, Centrul de Performanță Rapid, nu trebuie să mai primească niciun ban de la Juventus. O să mai ia Rapidul. În cazul în care se transferă în altă parte. 5 la sută din suma de transfer că taxa de solidaritate. În cazul în care nu rămâne la Juventus, costul e de doar 270.000 de euro, grilă de formare. Adică aproape cât au plătit torinezii pe el la 16 ani”, a declarat Florin Manea pentru sport.ro, citat de realitateasportiva.net.

Sursa foto: twitter.com/juventusfc