Messi și Budweiser i-au cinstit pe portarii care au încasat cele 644 goluri!

Buffon a luat doua de la Messi si a fost cinstit de Budweiser
Buffon a luat doua de la Messi si a fost cinstit de Budweiser

Lionel Messi a devenit înainte de Crăciun, oficial, cel mai bun marcator din istorie pentru un singur club. Argentinianul a ajuns la golul 644 pentru Barcelona, statistică pe care, în mod cert, nu o va mai atinge cineva prea curând. Partea tare este că acest record care l-a detronat pe „regele” Pele are o însemnătată aparte. În parteneriat cu Budweiser, un brand asemănător cu Rapidul, în sensul că e subiect de judecată între americani și cehi de ceva vreme, aceștia au lansat o ediție de colecție. Practic, 644 de sticle, numerotate pentru fiecare gol și trimise portarului care a încasat golul / golurile respective.

Alves, Iraizoz și Casillas primesc cele mai multe sticle de la Budweiser

Cum Messi a dat 644 oficiale pentru FC Barcelona, există unii portari care chiar vor avea sărbători de iarnă deosebite. Fiindcă au încasat un număr de goluri cât să le permită să bea în tihnă cu gașca. Aceștia sunt, în ordine:

  • Diego Alves – 21 goluri încasate
  • Gorka Iraizoz – 19 goluri încasate
  • Iker Casillas – 17 goluri încasate

Gianluigi Buffon, de exemplu, cel din imagine, nu a luat decât două goluri de la Leo. Din fericire pentru el însă, au jucat în campionate separate. Altfel, suntem siguri, viața legendarului portar peninsular ar fi fost mult mai grea. Iar Budweiser i-ar fi trimis mai mult decât două sticle de bere specială, aniversară.

Lionel Messi a doborât recordul lui Pele

Cum ocazia este una specială, vom vorbi însă și despre recordul în sine! Aproape o jumătate de secol a rezistat recordul marelui Pelé! Mai exact, 46 de ani! În 1974, brazilianul devenise jucătorul cu cele mai multe goluri oficiale marcate pentru o singură echipă: avea 643 de reușite în 18 ani la Santos. Până la Messi, nimeni nu a egalat performanța „Perlei Negre”. Și, am adăuga noi, nici nu va reuși acest lucru măcar vreun secol.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică demisionează la 50 ani! Crezi că poate ajuta FC Rapid 1923?

Messi 644

  • 451 în LaLiga
  • 118 în Champions
  • 53 în Cupa Spaniei
  • 14 în Supercupa Spaniei
  • 5 la Mondialul Cluburilor
  • 3 în Supercupa Europei