Marius Șumudică, gest minunat după ce a fost declarat antrenorul anului în Turcia!

Cristian Petre este secundul lui Șumudică
Cristian Petre este secundul lui Șumudică

Marius Șumudică a vorbit cu ProSport imediat după ce turcii l-au ales antrenorul anului! Tehnicianul i-a dedicat acest titlu secundului Cristian Petre. Cel care trece printr-o perioadă extrem de grea. Antrenorul lui Gaziantep le-a mulțumit celor peste 40.000 de oameni care l-au votat. El speră că i-a făcut „o bucurie” secundului Cristian Petre, a cărui soție traversează o perioadă delicată.

Turcii vor să-i dea cetățenia lui Marius Șumudică!

elefant.ro

Sondajul a fost făcut de cei de la Futbol Arena pe Instagram, iar Marius Șumudică a fost desemnat antrenorul anului, după ce a primit 40.617 voturi. Doar vârful Sorloth a mai strâns atâtea voturi, semn că fostul antrenor al Rapidului este deja un nume extrem de important în Turcia.

Şumudică a declarat recent că autorităţile locale din Gaziantep i-au cerut actele pentru a face demersuri să i se acorde cetăţenia turcă: „Te simţi respectat, am atâtea naţionalităţi, sunt 14 străini, zece turci, nu e uşor… Sunt lucruri extraordinare. M-au invitat acum două zile guvernatorul provinciei Antep şi primarul şi mi-au cerut toate datele”.

„Îi dedic titlul secundului meu Petre Cristian!”

„Este încununarea unei munci de un an de zile. Mulțumesc celor care m-au votat și au avut încredere în mine. Dedic acest titlu antrenorului meu secund Petre Cristian, care trece printr-o situație delicată. Măcar să-i fac o bucurie”, a fost reacția lui Marius Șumudică, pentru ProSport. Cristi Petre și Marius Șumudică au o relație specială. Cei doi au jucat împreună la Sportul Studențesc, iar Petre a devenit de aproximativ opt ani colaboratorul lui Șumudică. Alături de Cristi Petre, Marius Șumudică a reușit cea mai importantă performanță din carieră în 2016, atunci când a devenit campionul României cu Astra Giurgiu.

În weekend, Gaziantep a învins-o pe Alanyaspor cu scorul de 3-1, în etapa cu numărul 15 din prima ligă a Turciei. Cu Marius Șumudică pe banca tehnică, Gaziantep a pierdut un singur meci în acest sezon, cel cu Galatasaray din prima etapă, scor 0-3.

Sursa: prosport.ro