Amintiri cu marele Dobrin: „Am cumpărat telefon și mi-au dat un Sprite”

Dobrin. Foto: ProSport

Nicolae Dobrin este unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut fotbalul românesc. Ca antrenor n-a excelat, dar tot a pregătit FC Argeș, echipa sa de suflet, pe care a făcut-o și campioană pe vremea când era un star pe teren, în câteva rânduri. Ultimele mandate în intervalul 1998 – 2001 când l-a avut elev inclusiv pe fostul mare decar rapidist, Constantin Schumacher. Acesta din urmă a relatat recent, pentru Gazaeta Sporturilor, un eveniment consumat în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Amintiri de la Napoli!

„Pe vremea aia se mergea în cantonament în Italia, noi am fost la Napoli. Abia apăruse un model foarte tare de telefon Nokia care nou era vreo 1000 de dolari. Nici nu aveam atâția bani. Însă eu mi-l doream și am mers cu alți colegi, Vintilă, Cristescu și încă cineva și am decis să luăm de la bișnițari, că-l dădeau cu 300 dolari. Era peste drum de magazinul unde se vindeau variantele originale și cei de acolo ne făceau semne disperate să nu luăm. Dar ce să-i ascultăm noi?! Ne gândeam că singurul lor scop era să ne determine să luăm de la ei”, a explicat Constantin Schumacher.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Nicolae Dobrin a luat aceeași țeapă, dar… s-a prins mai târziu!

„Pe urmă, după ce ne-au dat cutiile, au făcut ca un semnal toți, noi nu ne-am dat seama, și imediat le-au schimbat cu alte cutii după care au fugit. Când le-am deschis erau doze de… Sprite. Pe urmă am mers la autocar și domnul Dobrin m-a întrebat: ‘Ce-ai făcut, moldovene?!’, că așa îmi spunea (n.r. – Constantin Schumacher este din Fălticeni, județul Suceava). I-am povestit și a început să râdă de mine: ‘Păi, bă, dacă nu mă asculți, dacă-mi spuneai mie… Îți arătam eu cum se face! Uite aici, eu mi-am luat ce trebuie!’ Și când să deschidă Nicolae Dobrin cutia să-mi arate telefon era tot o… doză de Sprite! Îți dai seama că ne-am prăpădit de râs”, rememorează fostul rapidist cu bucurie momentele unice petrecute alături de legendarul Nicolae Dobrin.