Angelescu: „Grigore a venit în locul lui Iencsi!” E noul Răzvan Lucescu?

Victor Angelescu
Victor Angelescu

Victor Angelescu a comentat pentru Rapid TV numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor principal. Ulterior, acționarul principal a vorbit despre întregul proiect, despre viitor. De asemenea s-a discutat despre buget, despre suporteri, dar, mai ales, despre faptul că nu are nici cel mai mic gând să părăsească FC Rapid 1923. De asemenea, Victor Angelescu a făcut o comparație extrem de interesantă, de ținut minte. Anume că Nicolae Grigore se aseamănă cu Răzvan Lucescu. Ar putea avea dreptate!

Mihai Iosif știa că Angelescu e în discuții cu Nicolae Grigore

„Cu Nicolae Grigore am avut discuții de mai bine de o lună, iar Miță știa asta, fiind printre puținii care știa. Grigore a venit în locul lui Adrian Iencsi, pentru că Mihai Iosif a fost numit interimar, a fost discuția pe care am avut-o la început. Însă pe această cale vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut, a repus echipa pe șine. Este un om important în club, foarte iubit. Un rapidst pursânge! Nicolae Grigore are niștea realizări ca secund și am considerat că este momentul să i se dea o șansă la prima echipă a Rapidului. Un factor important este și trecutul său rapidist, dar cel mai important este că e un antrenor cu foarte mult potențial din noua generație!”

Victor Angelescu îl vede pe Grigore ca pe noul Răzvan Lucescu

„Grupul principal din vestiar e foarte bine cunoscut de Grig, de când era secund. De exemplu Voicu, Drăghia l-au prins cu Daniel Pancu la echipă. Nu cred că vor exista probleme din acest punct de vedere. Cred că există puncte forte și puncte mai puțin forte ale oricărui antrenor. Nu cred că e necesar ca Nicolae Grigore trebuie să dea cu pumnul în masă, fiindcă unii fac asta și… atât! Grig este la curent cu tot ce se întâmplă nou. Eu am încredere în el că va face față. Cam același tip de jucător și antrenor este Răzvan Lucescu!”

Mihai Iosif și Nicolae Grigore au fost în permanentă legătură

„Planul era ca el să preia echipa după meciul cu Timișoara. Era complicat mai devreme să fie adus Grigore pentru că avea contract cu federașia. Miță Iosif excelează unde Grig nu are neapărat acele calități. Ei au calități diferite și se pot completa perfect. S-au purtat cu Grig și anumite discuții legate de jucători, dar nimic concret. Va reveni și Ștefan Grigorie iar echipei. Iosif și Grigore au ținut legătura timp de o lună, ei știau că vor lucra împreună. Ceea ce și-a asumat Iosif, când echipa era în situația în care era, a fost făcut doar pentru că e rapidist și pentru că a vrut să ajute. Puțini ar fi făcut asta!”

Victor Angelescu anunță împlinirea a două luni de salarii restante

„Obiectivul este play-off-ul, momentan suntem în grafic. După să ne batem la promovare, e clar, e ceea ce ne dorim. Au fost probleme financiare, nu ca la alte echipe, dar pe care nu le-am mai avut până acum. Se fac două luni în care nu am plătit salariile. În momentul de față suntem doi acționari, dar celălalt nu vrea să mai continue… Așa că în momentul de față sunt îm discuții cu el pentru preluarea integrală a acțiunilor. Sper ca în următoarele două săptămâni eu și fondul de investiții să preluăm totul. Normal că atunci se vor rezolva și problemele salariale. Până de Crăciun vor fi cu banii la zi.”

FC Rapid 1923, cea mai tânără echipă din lupta pentru promovare

„Bugetul pentru anul ăsta e asigurat. Am văzut că sunt foarte mulți care vorbesc despre lot, despre echipe, dar ei trebuie să înțeleagă că avem un proiect de la început. Avem unul de la cele mai mari bugete de la liga a doua! Nu ca anul trecut, când a fost astronomic, dar s-a dovedit că nu joacă bugetul. Transmit tuturor că vrem să ne creștem copiii! Presa este, din păcate, anti-Rapid, dar sunt obișnuit. Rareș Ilie a dat golul victoriei. Ghineț, Georgescu, de Sefer nu mai zic… Mulți uită că Jorza sau Drăghiceanu au 21 ani. Suntem cea mai tânără echipă care ne batem la promovare. Nu putem aduce numai jucători de 30, 31 ani, poate străini, să promovăm, dar să nu avem o identitate.”

Victor Angelescu consideră lipsa suporterilor un mare dezavantaj

„E nevoie și de experiența unor Voicu, Dandea, Drăghia, Hlistei, Goge, care joacă de la liga a 4-a. Marea parte a suproterilor a fost și răbdătoare și alături de echipă. Eu pentru suporteri am venit! E fenomenal ce fac ei aici. Sunt sigur că dacă aveam suporterii alături eram pe locurile 1-2. Sunt convins de asta! Suntem cea mai dezavantajată echipă din acest punct de vedere. UTA și Argeș au avut anul trecut un buget mai mic decât avem noi anul ăsta și au promovat! Nu are legătură. Meciul cu Timișoara va fi foarte greu, poate unul dintre cele mai grele de până acum. Este un meci foarte important, special, pentru ambele echipe.”

Victor Angelescu: „A devenit clubul meu de suflet!”

„Nu știm ce revanșă deosebită și-ar putea lua Dan, pentru că nu ne-am despărțit dușmani, dar el normal că va dori să câștige, mai ales că e timișorean. Abia aștept să treacă pandemia să văd suporterii iar pe stadion. Le transmit să fie alături de proiect, eu nu am de gând să mă retrag de la Rapid! Eu sunt aici, vreau să ajut Rapidul, care a devenit clubul meu de suflet. Nu m-am născut rapidist, dar am devenit! Vreau să realizăm acest proiect și să ajungem la Liga 1, dar fără fani nu se poate! Mi-e dor și să fluiere, doar să-i văd pe stadion!”

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif, plin de pasiune, dar fără clișee: "Dacă aveam o baghetă magică o înviam pe mama!"