SPECIAL | Derby de Moș Nicolae între „frați” și în… familia Iosif!

mihai iosif
Mihai Iosif alături de fiul său, Sabin

ASU Poli Timișoara – FC Rapid 1923 este ultimul meci pentru vișinii în 2020. Un duel cu o echipă înfrățită, din punct de vedere al galeriilor. Și antrenată de Dan Alexa, important om în istoria Rapidului. Mai interesant decât orice, duelul de pe 6 decembrie, ora 13:30, din Banat, de Sfântul Nicolae, va fi unul în familie. Familia Iosif! Sigur, rămâne de văzut care va fi situația lui Miță atunci. Conform a ceea ce am tot scris, el nu are cum să fie principal după 28 noiembrie fiindcă perioada de interimat nu se poate extinde penste acea perioadă. Plus, Mihai Iosif are doar licența B și nici dacă s-ar dori numirea lui apoi nu prea se poate.

Sabin Iosif a jucat în Italia

Sigur, ideal ar fi să se facă un artificiu permis de regulament, astfel încât Mihai Iosif să stea pe bancă, ca principal, așa cum merită, și la ultima partidă oficială a anului măcar. În sfârșit, oricum ar fi, Mihai va fi acolo. Puțini știu însă că la Timișoara joacă fiul său de 19 ani, Sabin. Acesta a evoluat în liga a 5-a pentru AFC Rapid, dar și pentru grupa 2001 a echipei respective în sezonul 2016-2017. Ulterior, acesta a plecat în Italia și s-a călit la câteva echipe din ligile inferioare. În această vară, Sabin Iosif a ajuns la Timișoara. Alexa, care îl cunoștea foarte bine l-a luat și chiar l-a debutat pe 17 octombrie, într-un meci din deplasare, câștigat contra Viitorul Pandurii Tâgu Jiu, scor 1-0.

Așteptăm duelul!

Sabin a jucat atunci titular și a ieșit la pauză. E drept, după nu s-a mai bazat Alexa pe el, însă asta e mai puțin important în acest moment. Iosif jr. este un mijlocaș de viitor care, deși nu are poate talentul pe care tatăl său l-a avut în tinerețe, cu siguranță are toate perspectivele să ajungă un fotbalist pe care fotbalul românesc să se poată baza. Doar timpul va stabili asta, până la urmă. Deocamdată ar fi frumos ca cei doi să se confrunte în premieră. Unul de pe bancă ca principal și celălalt din teren, ca… „gazdă”. Rămâneți pe 1923.ro pentru că, în mod cert, vor curge multe rânduri despre această partidă.