INFO | CS Rapid a început sezonul cu o victorie la volei feminin

CS Rapid federația de volei
CS Rapid federația de volei
Echipa feminină de volei Rapid București a debutat în noul sezon al Diviziei A1, în turneul găzduit chiar la Sala Polivalentă Rapid. Fetele lui Mihai Duță au câștigat cu scorul de 3-0 (25-21, 25-20, 25-12) în fața celor de la Argeș Pitești. Lotul feroviarelor, cu câteva achiziții noi, are nevoie de omogenitate. Lucru care, în pofida scorului, s-a văzut în teren. Primul set a fost relativ echilibrat, însă sprintul de final al Căprioarelor a fost suficient pentru adjudecarea manșei. Oaspetele au jucat bine în actul al doilea. Au condus și la patru puncte, însă revirimentul rapidist a fost fantastic, de la 12-16. Ultimul set a fost unul fără istoric, piteștencele fiind resemnate cu gândul eșecului. Motiv pentru care au comis multe greșeli neforțate.

CS Rapid nu a avut vreo emoție

Jocul rapidistelor a avut unele momente remarcabile. De exemplu, revenirea din setul secund se datorează în mare măsură Silviei Coman. Care efectiv a zburdat pe tot terenul, marcând din zone diferite. De altfel, atacurile din linia a doua au făcut diferența, feroviarele obținând șapte puncte din spatele liniei de trei metri, dintre care cinci din zona 1. Fundamentele logice ale victoriei au fost apărarea și preluarea, însă la combinații și la finalizare au fost și erori. Voleibalistele nou venite trebuie să se integreze rapid planului de joc propus de staff. Lucru care se poate realiza prin timp petrecut pe teren. Combinația serviciu-blocaj a adus câteva puncte, dar poate fi mai eficientă pe viitor, mai ales că există în lot jucătoare de talie și cu experiență pe post de centru.

Lotul cu care echipa a abordat această primă întâlnire

Partida s-a încheiat cu un punct direct din serviciu, în stil de mare echipă, reușit chiar de căpitanul Irina Radu. Voleibalistele rapidiste utilizate au fost: Alexandra Sobo, Denisa Rogojinaru, Martins Silva, Alexandra Spînoche, Silvia Coman, Andra Cojocaru, Irina Radu, Adriana Alexandru, Maria Pană, Ramona Postea, Marilena Puică și Iuna Zadorojnai. Antrenori: Mihai Duță, Marius Macicășan, Iulian Pîslaru și Nicușor Armeanu. MVP-ul meciului a fost, fără îndoială, Silvia Coman, care a tras echipa după ea, punctând în momentele critice. Succesul trebuie digerat imediat, deoarece în nici 48 de ore voleibalistele alb-vișinii vor avea un meci infinit mai greu, cu CSU Belor Galați.
Sursa: Facebook Clubul Rapid Bucuresti
CITEȘTE ȘI  INTERVIU | Robert Ilyes joacă pentru Sepsi II la 47 ani! Mijlocașul expune amintiri de la Rapid