FC Rapid 1923 – U Cluj. Un meci cu cuțitele pe masă între două echipe cu datorii

FC Rapid 1923 Farul, spre play-off
FC Rapid 1923 Farul, spre play-off

Ca să fie clar din start, datoriile celor două echipe au legătură strict cu pozițiile lor din clasament. Și, mai ales, cu fotbalul prestat… FC Rapid 1923 e pe locul 12, cu 16 puncte și cu 10 meciuri jucate. Tot atâtea partide are și U Cluj, dar datorită unui punct în plus e pe locul 8. În orice caz, din cauza nivelului precar al fotbalului românesc și îndeosebi al celui de liga a doua, orice se poate întâmpla. Până la urmă, acum, FC Rapid 1923 nu are decât patru puncte mai puțin decât locul 2 și șapte în spatele liderului FC U Craiova. Echipă care a uitat să câștige. U Cluj e în nota ei din ultimii ani. Adică undeva între slab și foarte slab.

FC Rapid 1923 trebuie să profite!

De aceea, în mod normal, băieții lui Mihai Iosif ar trebui să profite. Nu mai contează unde se joacă meciul, fiindcă absența spectatorilor ciuntește serios acest detaliu. Cu toate astea, rapidiștii au un ascendent moral după succesul cu SSC Farul, așa că ar trebui să pună tunurile pe ardeleni. Într-un articol precedent am explicat care sunt cele două schimbări sigure pe care Mihai Iosif le va efectua față de partida trecută. Dar și de ce este puțin probabil ca Lucian Goge să intre din primul minut, luând-o după o logică de bază. Rămâne de văzut cum va simți antrenorul treaba.

FC Rapid 1923 dacă bate urcă pe locul 7

Practic, singura absență majoră a FC Rapid 1923 este suspendatul Rareș Lazăr. Un jucător insuportabil din punct de vedere al esteticii și al realizărilor, dar care, iată, a reușit în acest sezon să arate că poate fi mai util și deci peste veteranul Raul Costin. Om cu peste 400 de meciuri la cel mai înalt nivel! Acum, Costin are ocazia să facă un meci mare și, cu puțină șansă, să urce cu FC Rapid 1923 până pe locul 7. Pentru că odată câștigată această restanță este cea mai înaltă poziție pe care vișiniii pot urca, cu 19 puncte. Chiar dacă și celelalte formații din fața lor au tot 19 puncte – trei la număr – toate au un golaveraj superior. Ori e greu de crezut că FC Rapid 1923 poate bate cu 8-0 pe U Cluj.

CITEȘTE ȘI  VIDEO | Stadionul Giulești prinde contur și formă! Imagini cu instalația de degivrare

Rămâneție pe 1923.ro!

Sigur, nu că ardelenii n-ar putea lua atâtea, dar sigur nu pot lua de la cineva din România și cu atât mai puțin de la FC Rapid 1923. Dacă ar avea adversar pe, să zicem, Topola, atunci da! Revenind la ale noastre, trebuie să vă menționem din nou că 1923.ro vă va oferi absolut toate detaliile legate de acest meci. Atât înainte, în timpul său, cât și după. De aceea, vă invităm să rămâneți pe recepție. Presimțim că vor curge multe rânduri și la finalul acestei partide.