NEWS ALERT | A venit verdictul de la anti-doping în cazul lui Cătălin Hlistei!

Hlistei Recea Rapid
Hlistei Recea Rapid

Agenția Națională Anti-Doping a decis că fotbalistul Cătălin Hlistei nu a încălcat reglementările anti-doping, privind prevenirea și combaterea dopajului în sport. După ce în proba sa biologică a fost descoperită substanța betametazonă, anunță site-ul oficial al FC Rapid 1923. Mai jos este explicată pe larg situația și încadrarea. Vestea bună este că fotbalistul a scăpat de orice capăt de acuzare. Așa cum era, până la urmă, normal.

Cătălin Hlistei, absolvit de orice vină

Ținând cont că substanța folosită de către Cătălin Hlistei a fost administrată pe cale nazală, și nu pe cale orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală, și ca atare prezența acestei substanțe în proba biologică, deși este un rezultat anilitic pozitiv, cât și utilizarea acesteia, administrarea sub formă de picături nazale nu poate constitui una din încălcările reglementărilor anti-doping, prevăzute de art. 2, alin (2), litera A și B, din legea nr. 227/2006, privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Golgheterul la zi al eșalonului secund

Cătălin Hlistei este golgheterul actual al ligii secunde, cu șapte reușite, având 24 de goluri marcate în 51 de meciuri pentru FC Rapid 1923. Este adevărat, cele mai multe reușite ale lui Hlistei au venit de la punctul cu var. Din acest punct de vedere el amintește foarte mult de Ovidiu Herea. E adevărat, comparația se oprește aici. Pentru că mijlocașul stânga de la FC Rapid 1923 are încă destule datorii față de fani din punct de vedere al evoluțiilor.