A murit Maradona! Omagiul marelui Pele…

Diego Maradona Argentina 1985

O știre seacă, dar extrem de dureroasă: a murit Maradona! Zeul care a trecut prin atâtea momente grele, dar care părea, parcă, mereu, de nebiruit. Un stop cardio respirator i-a venit de hac la scurt timp după ce împlinise 60 de ani și după ce trecuse cu bine de o grea operație pe creier. Acum aproape 15 ani, Maradona a fost la un pas de moarte. Dar a trecut peste. A devenit selecționerul Argentinei, l-a antrenat pe Messi la World Cup în 2010. Totul părea că va avea happy-end și acum. Ne imaginam că Don Diego va mai duce măcar un deceniu, dacă nu și două. Părea imposibil să dispară dintre noi.

A murit Maradona…

Că a murit Maradona deja știe toată Planeta. Iar marele Pele, prietenul său, dar mai ales rivalul istoric a ținut să transmită un mesaj. El, Regele, ajuns la 80 de ani, vede cum rivalul său pentru supremația fotbalistică mondială se stinge cu două decenii înainte să-i poată călca pe urme. Maradona nu mai este printre noi fizic, dar spiritul său nu va dispărea, probabil, nici peste o sută de ani. S-a dus să joace fotbal alături de Cruyff și de alte genii ale balonului rotund, precum Pușkaș ori Di Stefano. Timpul nu iartă pe nimeni… Iată care este mesajul lui Pele.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Pele, îndurerat de pierderea unui prieten

„Ce știre tristă. Am pierdut un prieten grozav, iar lumea a pierdut o legendă. Sunt o mulțime de spus, dar pentru moment, fie ca Dumnezeu să îi dea putere familiei sale. Într-o zi sper să putem juca fotbal împreună în Cer.” Declarația este preluată și tradusă după Goal. Cuvinte normale și, totuși, mici pentru astfel de momente. Însă ne-am dori să-l contrazicem, dacă ni se permite pe marele Pele. Lumea nu a pierdut o legendă, ci a câștigat una. Pentru că Diego, odată cu moartea fizică a trecut în nemurire. Nimeni nu-l va putea uita vreodată și de isprăvile sale vor auzi și cei care se vor naște peste 100 de ani.

Dumnezeu să-l ierte!

Sursa foto: ktla.com