Vorbe incredibile: „Copos și Mincea se șpăguiau reciproc! I-aș fi împușcat”

Vorbe incredibile: „Copos și Mincea se șpăguiau reciproc! I-aș fi împușcat”

george-copos
george-copos

Acuze dure către Copos și Mincea din partea lui Marcel Pușcaș. Cartea lui Marcel Pușcaș, „Fotbal în cârje, care se va distribui pe 27 octombrie cu Gazeta Sporturilor, face o incursiune spectaculoasă prin propria carieră. De jucător, antrenor, președinte, impresar, om de afaceri, investitor sau jurnalist.

  • Fost mijlocaș orădean, cu un traseu întrerupt abrupt la 25 ani din cauza unei fracturi de tibie și peroneu, Marcel Pușcaș povestește episoade spectaculoase din viața sa;
  • Întinsă pe 300 de pagini bătute pe muchie, cartea „Fotbalul în cârje” va fi lansată oficial 27 octombrie, împreună cu Gazeta Sporturilor. Autorul dezvăluie numeroase momente din culisele fotbalului românesc. Dar și din zona politicii ante și post-revoluționare;
  • Iată unul dintre episoadele controversate povestite în carte.

„Pe Copos și pe Mincea i-aș fi împușcat”

La 32 de ani, numit de președintele Mircea Pascu, Marcel Pușcaș devenise antrenorul Rapidului. Cu care, într-o situație financiară precară, a izbutit totuși să ajungă în Cupa UEFA. După o absență de 18 ani a giuleștenilor de pe afișul continental. A urmat însă o dublă cu Inter Milano (septembrie 1993), 1-3 în Italia, 0-2 la București, „Bergkamp singur costa 20 de milioane de dolari, de 100 de ori mai mult decât bugetul nostru„.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Noul patron de la Rapid

Sunt zorii apariției lui Copos lângă Rapid: „Avea o cofetărie și vindea aparatură electronică. Aducea fursecurile pentru protocol la meciurile echipei și atât. Imediat după returul cu Inter, la vestiarele fostului stadion «23 August» mă așteptau radioși Copos și șeful galeriei, Mincea. «Păcat, puteam să ne calificăm!». What? Dacă aveam un pistol, i-aș fi împușcat fără regret pe amândoi. Doi oameni care habar n-aveau de fotbal îmi reproșau necalificarea cu Inter? Doi interesați de gloria personală și de faima pe care ți-o poate da fotbalul, doi oameni «șpăguindu-se» reciproc voiau să facă legea pe competența și banii altora”.

„Atât de mult l-a convins Copos pe Mincea de credibilitatea sa încât a ajuns până la dotarea acestuia cu toate noutățile Samsung. A fi șef de galerie în România însemna să ai un loc de muncă plătit ca să nu terorizezi clubul”, Marcel Pușcaș.

  • Constantin Mincea a fost cel mai longeviv şef de galerie din istoria unei echipe de fotbal din România.
  • Până în 2002, Rapid Bucureşti a avut un şef de galerie care a rezistat în fruntea tifosilor 32 de ani. Constantin Mincea. Geamgiul.
CITEȘTE ȘI  INFO | Rapid, amendată de FRF după meciul cu Chindia

Sursa: gsp.ro