Jucători de „serie D”, la capăt de drum, care-și bat joc de un proiect

FC Rapid 1923 Spartac
FC Rapid 1923 Spartac

Oricât de stupefiat ești după 1-2 cu Recea și 0-5 cu FC U Craiova, n-ai cum să te gândești că nu bați cu 3, 4-0 o echipă amatoare care-și joacă meciurile de acasă pe un sintetic îndoielnic, undeva la granița dintre Berceni și Ferentari. La marginea capitalei, într-o periferie absolută. Mai ales după ce vezi ce echipă așterne pe teren FC Rapid 1923. E adevărat, majoritatea jucători umflați inclusiv de noi, dar respinși sau dați cu două mâini de alte cluburi care s-au țepuit cu ei. Pentru cei mai mulți aici va fi capătul, pentru că și-au bătut joc de fotbal. Nu, nu ne referim la veterani!

Pucioasa sau Slatina, următoarea maximă a carierei pentru băieți

Mulți „tineri de viitor” vor mai juca pe la Pucioasa sau Slatina în cel mai bun caz, după ce aventura rapidistă se va încheia. Am criticat conducerea, am criticat antrenorii, ba chiar și suporterii pentru slaba implicare. Însă, așa cum susținem de ceva timp, jucătorii au cea mai mare parte din vină. Acum, aflăm că i-au bătut unii care au veteran de 22 ani și puști de 16 ani în echipă. Mai tare de atât, câștigă fabuloasa sumă de… 1.000 lei pe lună! Adică 200 euro. În medie, e drept. Probabil unii iau minimul pe economie. Dar asta înseamnă și că alții dau bairam în momentul în care primesc plicul cu două banconte de 200 lei. Sau, ca să pară mai gros, cu opt de 50.

Dominați fizic de o echipă de amatori, timp de 120 minute

În schimb, la FC Rapid 1923, unde se zice că nu sunt salarii mari, jucătorii suntem siguri că nu au o medie salarială de 1.000 lei. Probabil că ea este mai mare chiar decât 2.000 de euro. Deși, dacă ar avea bun simț nici unul nu ar mai lua un ban. Ca să fim buni, includem aici doar lunile care au rămas până la final de 2020. După, om mai vedea. Dacă se va mai juca fotbal… Rapidiștii lui Iencsi, fără el pe bancă din cauza COVID-19 s-au făcut de râs grupa mare cu o echipă care a condus totul în permanență. Și nu doar asta. Cu o echipă care a reușit să ducă meciul în prelungiri și să dea gol în minutul 119!

CITEȘTE ȘI  INFO | Când se joacă FC Rapid 1923 - Miercurea Ciuc

Mai bine rămânea 0-3 la masa verde

Adică ăia, amatorii, băieții care primesc bruma aia de bani, majoritatea probabil cu joburi sau cu alte treburi, au dominat fizic și tehnic o echipă care se vrea profesionistă. Cu jucători care se vor profesioniști. Nu nominalizăm acum, facem un material special curând, să ne exprimăm mai bine. Cert e că rușinile se adună, iar faptul acest meci până la urmă s-a jucat a fost un mare dezavantaj. Nu de alta, dar un 0-3 la masa verde ar fi lăsat mereu deschisă ideea că dacă se juca FC Rapid 1923 bate cu 4-0. De unde. Băieții ăștia, la cum joacă, n-au cum să bată – nu cu 4-0 – nici o selecționată de U12 de la orice școală de fotbal din București. Nu zicem din țară, că poate le dăm idei și vor deplasare pe banii clubului.

Ce rușine…

Poate că unii invocă pregătirea fizică precară din cauza staff-ului. Oameni buni, să ne revenim! Suntem în 2020. Voi credeți că marii fotbaliști se bazează doar pe antrenamentele pe care le fac cu echipa? Voi credeți că a venit vreunul la prepator sau la antrenor să zică: „Bre, nea, vreau și eu să-mi îmbunătățesc rezistența, viteza, forța, dă-mi și mie să mai lucrez eu, dar ceva care să fie cum trebuie!”?! Chiar credeți că se întâmplă asta? Hai să facem un pariu că nu. Ăsta e nivelul. După o săptămână de carantină te bate Progresul Spartac. În ritmul ăsta, la anu’ ăsta va fi derby. Și doar nu credeți că va promova gazda de ieri în liga a doua…

CITEȘTE ȘI  VIDEO | Noul Giulești. Imagini spectaculoase din dronă de pe 27 februarie 2021!