CALCULE | După șase săptămâni, bilanțul: 1057 de abonamente

FC Rapid 1923 Video
FC Rapid 1923 Video

Acum două săptămâni am făcut niște calcule foarte aproape de realitate, pe baza informațiilor deținute. Se vânduseră 944 de abonamente pentru FC Rapid 1923 și concluzia a fost că suma totală încasată de club a fost de 31.000 EUR. Cum campania a mai fost prelungită cu două săptămâni, facem un nou bilanț, de data aceasta final pentru 2020. Acestea sunt valabile pentru sezonul regular. Pentru că pagina oficială de Facebook FC Rapid 1923 a postat și câte s-au vândut pe sectoare, noi vom dubla acest material cu un calcul, pentru a vedea suma încasată de club de la suporterii săi. Înainte de asta vă redăm, integral, comunicatul vișiniilor.

Comunicat FC Rapid 1923 despre vânzarea de abonamente

Vânzarea abonamentelor pentru sezonul regular s-a încheiat, și vrem să vă mulțumim din suflet pentru că, în aceste momente dificile pentru întreaga lumea, v-ați achiziționat abonamente și ați demonstrat că sunteți rapidiști și suporteri adevărați. La finalul acestei campanii, s-au vândut 1057 de abonamente, astfel:
  •  377 @ Peluza Nord
  • 323 @ Tribuna a II-a
  • 271 @ Tribuna I
  • 86 @ Tribuna Oficială
Până la momentul în care veți putea să ne fiți din nou alături de pe stadion, moment în care abonații vor avea prioritate, sperăm să vă facem bucurii de la distanță și să purtați cu mândrie produsele oferite cadou la achiziționarea abonamentelor. Altfel, toți cei care au mai făcut comanda până ieri, și au selectat ridicarea de la stadion, sunt așteptați miercuri între orele 17:00 – 19:00, la Fan-Shop-ul din Regie, pentru a-și putea ridica abonamentul și tricoul cadou.

Care sunt prețurile abonamentelor

Reamintim, pentru a face eficient calculele, vom reaminti și valoarea fiecăruia în parte. Așadar:
  • peluză: 95 lei
  • tribuna a II-a: 130 lei
  • tribuna I: 230 lei
  • tribuna oficială: 390 lei
elefant.ro%20

Suma brută, încasată, 35.590 EUR. Dacă scădem alte costuri, mai ales cele ce țin de comisionul eventim.ro pentru abonamentele vândute on-line, atunci ne dă o sumă rotundă undeva la 34.000 EUR. Adică cu aproximativ 3.000 mai mult decât în urmă cu două săptămâni. Cu alte cuvinte, dacă punem, în medie, un salariu brut de 2.500 euro / lună pentru un jucător, asta ar însemna că suma este suficientă pentru a achita, timp de o lună, remunerația a aproape 14 jucători.

Numărul de abonamente date, 8 la sută din capacitatea noului Giulești

În altă ordine de idei, totalul de abonamente vândute, la prețuri aproape modice, având în vedere produsele oferite odată cu ele, chiar dacă un pic mai târziu, reprezintă cam 8 la sută din capacitatea viitorului stadion Giulești, despre care unii au spus că este prea mic. Sau 10,5 la sută din capacitatea stadionului din Regie. Partea bună este că, dacă s-ar intra acum la meciuri și s-ar juca la Buftea, probabil că numărul de abonați ar fi suficient cât să nu mai poți vinde și bilete.