Leasa Dragos | De ce cred in Tesla. Si in Apple. Si in vise…

1. Inainte sa-l cunoasca pe Steve Jobs, Steve Wosniak a apucat sa promita celor de la HP ca vor avea drept de preemtiune pentru toate produsele pe care le va inventa pe o perioada de cativa ani.

Steve Jobs a luat-o razna cand „Woz”, dupa ce a inventat un computer pentru oameni normali, i-a spus ca mai intai trebuie sa se loveasca de refuzul celor de la HP in legatura cu el.

Asa ca, in timp ce-l astepta sa se intoarca de la prezentare, fondatorul APPLE mai ca si-a ros pana la carne unghiile de nervi.

„Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!” a fost strigatul de eliberare al lui Jobs atunci cand Woz, i-a spus bucuros ca:

– Nu le-a placut! M-au intrebat mirati „Ce nevoie au oamenii normali de computer?!”

2. In 2006, am avut onoarea si norocul sa cunosc un om cu o viziune incredibila. Un om de la care am invatat in cateva minute ceva ce o sa-mi foloseasca toata viata!

Numele lui este Jean Valvis. Patronul Valvis Holding, ce are in componenta brandurile Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti. In trecut, pana la exitul catre Coca-Cola, respectiv Lactalis, detinatorul brandului de apa minerala Dorna, respectiv al celui de lactate La Dorna.

„Cand am venit in Romania si am gustat prima oara dintr-o sticla ce parea de ulei, o apa minerala atat de buna, am stiut imediat ce vreau sa fac. Dar cea mai mare problema am avut-o cu apa plata. Pentru ca atunci cand am spus ca vreau sa vand apa plata mi s-a raspuns in hohote de ras: „Cum adica apa plata?! Adica de-aia ca la chiuveta?! Esti nebun la cap!” Si-acum apa plata se vinde mai bine decat apa minerala!”

CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae

3. De Elon Musk rade lumea de cand a avut ideea cu masina electrica. Si ce nume si-a ales, Doamne Dumnezeule! Tesla. De care au ras toti inteleptii vremii. Cat au incercat toti, in frunte cu Thomas Edisson sa-l denigreze si sa-i arunce la cosul de gunoi al istoriei inventiile.

Iar acum, hahaha… tot nu-i bine. „TESLA E SUPRA-EVOLUATA” – „TESLA SE VA PRABUSI” „NIMIC NU JUSTIFICA PRETUL ATAT DE MARE AL ACTIUNILOR TESLA”. Aha. Ok. Mersi de sfaturi si pareri. DAR fiti atenti aici ce va zic:

INVESTIND IN TESLA si in APPLE, NU INVESTESC IN CIFRE. INVESTESC INTR-UN VIS. IAR TESLA SI APPLE, AU DOVEDIT PANA ACUM CA FAC VISELE SA DEVINA REALITATE!

Jean Valvis la fel!

De aceea imi pun cea mai mare parte din bani in oameni care viseaza la lucruri la care eu nici macar nu indraznesc! Pentru ca realizarile lor imi dau si mie curaj sa visez mai mult!

Atat!