Florin Manea dă de pământ cu Victor Angelescu: „E un mincinos!”

Manea Pancu
Manea Pancu

Florin Manea, fostul director sportiv al clubului FC Rapid 1923, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, și a vorbit despre acuzațiile făcute de către actuala conducere a giuleștenilor, prin vocea finanțatorului lui Victor Angelescu. Victor Angelescu și Andrei Nicolescu au pus ratarea promovării Rapidului în Liga 1 pe seama transferurilor eșuate, dar și pe seama conflictului dintre Florin Manea și Daniel Pancu.

Florin Manea, răspuns dur pentru Victor Angelescu

„Este un mincinos Victor Angelescu. Eu mă opuneam transferurilor pe care făcea el. Mă enervează minciuna. Nu m-am implicat în toate transferurile. Am adus șase jucători. Nici nu am știut că vine Alami, pe Dulca nici nu îl cunoșteam. Dodoi a zis că e pariul lui. El și Nicolescu au aruncat-o pe mine și pe Pancu. Dacă tu spui că o ceartă a fost determinantă în ratarea promovării… Păi, cine a făcut transferurile?”

„El e victima propriului succes de la Snagov, dar Rapid nu e Snagov. El se joace Football Manager. El, la fotbal, e nimeni, dacă nu era Rapid nu știa lumea cine e. Eu cu Pancu pot să mă cert, că suntem oameni de fotbal. El a venit în fotbal de două minute. El e oaspete în casa noastră, la Rapid. Noi suntem rapidiști din tată în fiu, nu are ce să ne facă, dar nu trebuie să mintă. A devenit periculos”, a spus Florin Manea, la ProSport Live.

OK… dar Roskopf, dar Labeau, dar Piriz…?

Ca o notă proprie, trebuie să spunem că Florin Manea are absolută dreptate cu toți ce enumerați mai sus, inclusiv cu Djuric care nu poate ajuta nici echipa a doua să câștige sau Geani Crețu venit și plecat de la cel mai slab Dinamo din istorie. Problema este că Victor Angelescu și Florin Manea sunt responsabili și pentru aducerea lui Roskopf, Labeau sau Piriz. Jucători care nu doar că au dezamăgit crunt, dar au arătat carențe incompatibile chiar și cu CV-ul lor. Acum, despre Onana nu știm ce să spunem. Dincolo de faptul că era Labeau suficient ca nume, acesta dintâi a jucat la Lille, dar după un meci a fost pasat către ultimul loc din prima ligă belgiană, Mouscron.

Roman interesant, dar nu pare peste Țîră

Evident, să joci titular la 20 de ani la locul 18 din Belgia e mult mai bine decât la locul 5 din liga a 2-a românescă, dar nici nu e garanția vreunei mari valori. În ceea ce-l privește pe Mihai Roman, prestațiile sale în ultimele sezoane nu au fost cu nimic mai presus decât cele ale lui Cătălin Țîră, de exemplu. Să nu uităm că după singurul sezon excelent din carieră, Roman s-a dus la NEC, unde s-a făcut de râs. Corect, nici Vali Alexandru nu s-a dovedit a fi o mutare bună până la urmă, însă măcar CV-ul său arăta că ar fi cel mai bun pentru FC Rapid 1923. Nu s-a întâmplat, motiv pentru care trebuie să ne mulțumim cu lotul actual. Care îi are și pe Sefer sau Hlistei, oameni aduși de Manea și care pot aduce un mare plus.