Dușul Recea care a stârnit potopul. Singura salvare? Victorie cu Chiajna!

Hlistei Recea Rapid
Hlistei Recea Rapid

Înfrângerea absolut șocantă de la Recea, 1-2, echipă care ar putea să nu termine ediția de liga a 2-a numai când va vedea cât costă deplasările, a reprezentat, parcă, o premoniție sumbră pentru FC Rapid 1923. Înainte de a dezvolta, trebuie să spunem că nu desconsiderăm în vreun fel echipa maramureșeană! Însă punctăm un adevăr des întâlnit în fotbalul românesc din ultimele decenii mai ales. Numeroase echipe sătești sau comunale, care ajung în Liga 1 sau Liga 2 și după se pierd, în cel mai bun caz, în negura ligilor județene.

Eroul de la Recea, același naș de la… Pojorâta!

elefant.ro

De menționat este că, marcatorul celor două goluri ale celor de la ACS Comuna Recea în înfrângerea tulburătoare este Marius Coman. Același care acum aproape cinci ani marca odată și în alt pitoresc Bucovina Pojorâta – Rapid 2-1. Gazde cam de același nivel și care, probabil, vor avea aceeași soartă. Dincolo de asta însă, revenim la succesiunea de vești proaste pe care giuleștenii le-au primit după acest insucces de neconceput. Mai întâi, cel mai în formă om al lor, Cătălin Hlistei, care este și golgheterul campionatului, a picat un test antidoping. Dacă aceste informații se confirmă, iar jucătorul va fi sancționat, există posibilitatea unei pedepse de lungă durată.

Dan Tudorache a pierdut primăria

O primă mare problemă. A doua, care ar putea fi și mai mare, ține de alegerile de la Sectorul 1. Dan Tudorache, fostul primar PSD, unul dintre principalii inițiatori ai proiectului rapidist de față, a pierdut mandatul. Fiind înlocuit cu candidata alianței USR-PLUS-PNL și care o mai fi pe acolo, Clotilde Armand. Cea care a pierdut la mustață în fața lui Tudorache acum patru ani. Nu știm încă dacă doamna Armand este interesată în vreun fel de fotbal sau de a continua acest proiect. Rămâne să aflăm. Însă nu au cum aceste rezultate să nu afecteze clubul condus de Victor Angelescu, Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu.

Victor Angelescu a spus că nu va fi vreo problemă

E drept, aceștia au susținut enervant de des că Primăria Sectorului 1 nu a dat vreun ban pentru echipă. Ceea ce trebuie să fie adevărat, fiindcă nimeni nu s-ar juca cu astfel de declarații în caz contrar. Însă, până de curând, vișiniii au jucat cu Primăria Sectorului 1 inscripționată peste tot. Asta însemnând că parteneriatul, indiferent de natura lui, a fost unul extrem de strâns. Sigur, Angelescu, acționarul majoritar, a declarat recent că rezultatul alegerilor de la primărie nu va conta deloc. Ce bine ar fi să fie astfel!

Cel mai important: victorie cu Concordia Chiajna

Cert este că după ce s-a pierdut la Recea, veștile proaste au început să curgă pentru FC Rapid 1923. Unde mai pui că FRF a fost recent notificată de Horia Manoliu ca să interzică folosirea siglei cu vulturul, în competiții, de către echipa condusă de Adrian Iencsi. Nu știm care va fi deznodământul, însă suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă cu clubul rapidist. Evident, voi veți fi informați de îndată ce apar noutăți. Până una alta, cel mai important este următorul meci. La Buftea, cu Concordia Chiajna. O victorie, ar însemna un pansament cu rivanol pentru actuala situație de la FC Rapid 1923. Un insucces, ei bine, ar deschide un abis care nu are un fund vizibil.