Bancnota de 500 lei

Intr-o zi, un traficant de droguri a luat o bancnota de 500 de lei din rezerva lui extraordinar de mare de cash si s-a dus cu ea la curve. Si-a ales-o pe cea mai frumoasa, a platit-o, a folosit serviciile, iar apoi a plecat.

Femeia a luat cei 500 de lei si s-a dus si-a cumparat de toti banii bautura de la magazinul din coltul strazii.

Proprietarul magazinului a folosit cei 500 de lei pentru ajuta la operatia unui copil.

Iar de-aici incolo nu mai stie nimeni ce s-a intamplat cu bancnota. Nici nu e nevoie.

Importanta e lectia.

Cu bune si cu rele, bancnota de 500 de lei valoreaza tot 500 lei. Indiferent ca a trecut prin mana unui traficant de droguri. Iar apoi prin mana unei prostituate. Apoi prin mana unui proprietar de magazin. Continuandu-si drumul pentru a ajuta un copil, bancnota de 500 de lei valoreaza tot 500 lei.

La fel si tu. Uneori ai gresit fata de altii. Alteori au gresit altii fata de tine. Uneori ai fost vorbit de bine. Alteori ai fost vorbit de rau. La fel ca si in cazul bancnotei, absolut nimic n-a putut sa faca sa-ti scada VALOAREA PE CARE O AI!

De asemenea, poti sa judeci cat vrei bancnota. Poti sa spui ca e murdara fiindca a trecut prin mana unui traficant de droguri si a unei prostituate. O face sa valoreze mai putin? Bineinteles ca nu.

La fel sta treaba si cu oamenii pe care ii judeci fara sa-i cunosti. Asta nu le va scadea nicidecum valoarea pe care o au.

Si totusi noi suntem oameni. Nu bancnote. Bancnota de 500 de lei nu-si schimba valoarea nici in minus, dar nici in plus. In timp ce noi, avem obligatia de a evolua si implicit a fi mai valorosi in fiecare zi.

CITEȘTE ȘI  SONDAJ | Care va fi scorul final la FC Rapid 1923 - Miercurea Ciuc?

TREBUIE!

Dragos Leasa

1923.ro