S-au gasit vinovatii pentru anularea marcii: JUDECATORII

Conducerea echipei sustinuta moral de Primaria Sectorului, a carei marca a fost anulata astazi de Tribunalul Bucuresti, a iesit inaintea suporterilor cu un comunicat absolut halucinant.

In fapt, in comunicatul pe care vi-l vom reda in integralitate mai jos, scris probabil de avocatul Niculescu, toata vina pentru pierderea marcilor este aruncata pe faptul ca nu au avut posibilitatea sa se apere pentru ca, asezati-va pe scaun, N-AU STIUT DE PROCES!

Suporterii rapidisti merita mai mult respect de atat!

In primul rand, in momentul achizitiei marcii la licitatia organizata de FC RAPID SA, cumparatorii au SEMNAT ca au luat la cunostinta ca marca este in LITIGIU, ca exista pe rol un proces intentat de AFC RAPID si ca vor achizitiona marca in deplina cunostinta de cauza cu privire la riscurile care deriva din acest lucru.

In al doilea rand, cealalta speta prin care s-a luat decizia de anulare a marcilor UFC RAPID, este una in care FC RAPID 1923 SA a avut calitatea de RECLAMANT, iar apoi, prin cererea reconventionala facuta de AFC RAPID, de parat-reclamant. N-AU STIUT DE UN PROCES INTENTAT DE EI INSISI?!

Suntem de acord cu faptul ca o decizie poate fi gresita, dar pentru asta, singura cale de atac este APELUL la Curtea de Apel Bucuresti, in niciun caz un atac in presa la adresa judecatorilor pe motiv ca nu-ti convine decizia luata.

1923.ro de-a lungul anilor, incepand cu 2016, a anticipat acest deznodamant. Si in ciuda criticilor, mai mult sau mai putin decente pe care le-am privit cu privire la acest aspect, vom continua si mai departe sa spunem ADEVARUL.

Mai jos va prezentam in totalitate comunicatul de presa al celor de la FC RAPID 1923 SA, urmand ca, atunci cand acest lucru va fi posibil, sa revenim cu punctul de vedere al conducerii Asociatiei Fotbal Club Rapid Bucuresti.

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere apariția unor știri cu privire la situația legală a mărcilor notorii „RAPID”, legal înregistrate și folosite de către noi, facem următoarele precizări:

1. Suntem profund revoltați de faptul că, în anul de grație 2020, Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o societate care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții. Astfel, dreptul la un proces echitabil, prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a fost încălcat în mod flagrant – în acord cu jurisprudența reținută în cauzele Ruiz-Mateos împotriva Spaniei, pct. 63; McMichael împotriva Regatului Unit, pct. 80; Vermeulen împotriva Belgiei, pct. 33; Lobo Machado împotriva Portugaliei, pct. 31; Kress împotriva Franţei (MC), pct. 74. Nu cunoaștem motivele pentru care Tribunalul București încalcă prevederile Codului de Procedură Civilă și Convenția privind drepturile omului. În sistemul de drept român nu se face justiție ”in absentia” cu încălcarea dreptului esențial la un proces echitabil. Este limpede, însă, că la acest moment drepturile noastre sunt încălcate chiar de judecătorii care trebuie sa aplice legea.

2. Suntem în egală măsură revoltați de faptul că Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o asociație care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții și care nici măcar nu este menționată în dispozitivul hotărârii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, încălcat în mod flagrant.

3. Totodată, soluțiile nedefinitive pronunțate de Tribunalul București, cu încălcarea legii, sunt surprinzătoare atât în raport de situația de fapt, cât și de prevederile legale. Apelul pe care îl vom promova va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecția drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii ”RAPID“, dobândite în mod legal și folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemați să aplice, dar și să respecte, legea.

4. Mărcile notorii “RAPID” au fost și rămân valabil înregistrate, iar orice încălcare de către terți reprezintă o încălcare a legii.