Marian Rada dă de pământ cu Angelescu: „Le explica jucătorilor sistemul 4-3-3”

victor si tudor angelescu
Victor si Tudor Angelescu

Marian Rada a vorbit la Digi Sport Special despre modul în care s-a încheiat contractul său cu FC Rapid 1923, pe 30 iunie 2020, când clubul nu i-a mai propus prelungirea. Situţia nu este deloc liniştită la FC Rapid 1923 după ratarea promovării, iar noul principal Adrian Iencsi nu ştie pe ce se va baza într-un an care se anunţă încendiar pentru giuleşteni. Victor Angelescu, acţionarul principal al FC Rapid 1923 avea imaginea unui patron modern, care nu se bagă peste antrenori, însă poveştile spuse de Rada contrazic radical această imagine.

Victor Angelescu, patronul FC Rapid 1923, mai face şi pe antrenorul

Conform spuselor lui Rada, Angelescu, care a jucat fotbal în tinereţe la Sportul, venea chiar şi cu o tablă magnetică şi le explica jucătorilor de la echipa secundă cum se pune în practică sistemul 4-3-3. Întrebat dacă imixtiunea era valabilă şi la prima echipă, iniţial Rada a spus că nu ştie şi că trebuie întrebat Daniel Pancu, dar apoi a răbufnit şi a dezvăluit că ar fi existat chiar şi o altercaţie verbală pe acest subiect. N-a existat acea chimie acolo, să poţi merge cu drag la antrenamente. Aşa cum a spus şi cel care nu mi-a prelungit contractul (n.r. Victor Angelescu), nu am fost pe aceeaşi lungime de undă. Vedeam fotbalul în mod diferit”, a declarat Marian Rada.

„Eu spuneam că echipa trebuie antrenată într-un fel, că trebuie abordate jocurile în funcţie de adversar, nu un joc stereotip. Care a plecat şi de la echipa mare, fără imaginaţie şi fără a da libertate în jocul echipei, nişte individualităţi pe care să te bazezi. Asta era ideea mea. Ei aveau ideea să pleci cu jocul de construcţie de la portar, dar cum să faci asta? Toţi jucătorii, după un corner, sunt în 40 de metri. Portarul o dădea cuiva, făceau două-trei pase şi dădeau înapoi, iar portarul o degaja.”

Angelescu spunea ce antrenament să se facă la echipa secundă

„Nu mai spun că venea la antrenamente şi-mi impunea nişte exerciţii tehnico-tactice. Mă uitam la el… Mi-a zis o dată, ‘nea Mariane, hai să le arătăm cum se face presssing-ul’. Şi m-am enervat atunci şi i-am spus ‘lasă, mă, că ştiu ei cum să facă pressing şi când să facă pressing’. Şi cred că şi de aici a plecat această problemă. Ajunsese la un moment dat de venea cu tabla magnetică şi pull-urile acelea şi explica el sistemul 4-3-3, cum se joacă. Vorbea el, apoi îl lăsa şi pe secund şi la final întreba, ‘nea Mariane, ai ceva să spui?’ Nu, mă, nu. Aţi spus voi tot, sunteţi experţi în fotbal.”

Marian Rada sugerează că s-a băgat și peste Pancu

„Ajungeam la antrenament şi îi spuneam lui Iosif (n.r. Mihai Iosif, antrenorul secund) uite, facem asta, asta … Numai că el vorbea deja cu Angelescu, nu am vrut să-i pronunţ numele. Şi ajungeam la teren, aşezam ‘aeroportul’, cum se spune în fotbal la un teren cu multe copete, şi venea Iosif şi mă întreba, ‘nu ar trebui să facem asta?’ Nu, mă, facem ce spun eu!”. Şi cred ca aveam dreptul ăsta după atâta antrenorat. Dacă la echipa mare dacă se întâmpla aşa? Nu ştiu, asta poate să-ţi spună Pancu. Dar am auzit că s-a întâmplat şi chiar a existat o altercaţie verbală mai aprinsă din acest motiv, a spus Rada la „Special”.

Sursa: digisport.ro