Încă un scandal! Florin Acsinte „mitraliază” conducerea de la FC Rapid 1923

Florin Acsinte FC Rapid 1923
Florin Acsinte FC Rapid 1923

Florin Acsinte (33 de ani) nu va semna un contract cu FC Rapid 1923, așa cum 1923.ro a anunțat în exclusivitate. El s-a aflat cu echipa în cantonament și era dorit în lot pentru noul sezon de liga 2 de antrenorul Adrian Iencsi. În ciuda faptului că fundașul dreapta botoșănean cu zeci de meciuri la prima ligă se afla ”din punct de vedere fizic și sportiv la parametri foarte mari, după cum singur afirmă, acesta nu a fost menținut și explică printr-o postare pe pagina sa de Facebook motivul.

Acsinte: ”Unele persoane din conducere au fost influențate”

Acsinte susține că unele persoane din conducere au fost influențate de alți «factori», care nu au nici o legătură cu sportul”. Astfel că nu s-a putut ajunge la un acord privind semnarea unui contract între el și FC Rapid 1923.

”Primesc foarte multe mesaje din partea suporterilor Rapidului și nu numai, prin care sunt întrebat dacă este adevărat că am fost în cantonament cu ei și dacă voi semna. Am fost cu Rapid în toată perioada lor de cantonament, m-am antrenat alături de ei, am făcut testele medicale și toate fiind în regulă. Din punct de vedere fizic și sportiv am fost la parametri foarte mari, chiar dacă timp de un an de zile am dorit să fiu un sprijin pentru familie, să le fiu mai aproape, urmare a faptului că familia noastră s-a mărit.”

Am fost dorit de către antrenor și țin să îi mulțumesc pe această cale, însă, unele persoane din conducere au fost influențate de alți „factori”, care nu au nici o legătură cu sportul, motiv pentru care nu am putut ajunge la un acord privind semnarea contractului. Vă pup. Doamne ajută!, a spus Florin Acsinte pe pagina sa socială.

N-a mai jucat fotbal de 15 luni

Acsinte nu a precizat care sunt acești ”factori”. Unul ar fi că jucătorul n-a mai jucat de un an de zile, după ce ultima dată a evoluat la FC Hermannstadt în barajul de menținere în Liga 1 cu ”U” Cluj, din vara trecută. Însă acesta ar fi un factor sportiv. Altul, nesportiv, ar putea fi că la începutul anului a intra în politică, fiind numit vicepreședinte al ALDE Botoșani. postură din care avea să demisioneze după câteva luni, după ce prietenul său, cel care îl convinsese să intre în politică, a ieșit din cursa electorală pentru primăria Botoșani. E cunoscut faptul că FC Rapid 1923 este susținută și îl are ca părinte al proiectului pe primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache, care face parte din PSD.

”Este adevărat că suntem în discuții, dar mai sunt câteva detalii de pus la punct. Nu contează nici partea financiară, nici că e vorba de Liga 2. Dacă e să vin, o fac pentru spiritul clubului și pentru fani. A contat că e vorba de Rapid”, spunea, pentru Liga2.ro, Florin Acsinte, despre posibilitatea de a semna cu FC Rapid 1923.