FABULOS! Marius Constantin, contract de jumătate de milion de euro la 36 ani!

Marius Constantin
Marius Constantin i-a dat coșmaruri lui Nicolae Dică. Și încă îi dă!

Marius Constantin a semnat cu Craiova lui Mihai Rotaru la aproape 36 de ani, pe care-i va împlini pe 25 octombrie. Este o lovitură importantă pe piața autohtonă de mercato, chiar dacă fundașul are o vârstă înaintată. Marius Constantin devine astfel cel mai scump fotbalist român de peste 35 de ani. Toată afacerea urmând să-l coste pe Mihai Rotaru, dacă jucătorul rămâne doi ani la Craiova, peste 500.000 de euro!

Va juca în defensivă alături de Paul Papp

Una dintre cauzele pentru care Craiova a avut de suferit în campionatul precedent, deși a fost la un meci de titlul așteptat de 29 de ani, a fost defensiva modestă. Cu stoperi ca Ferreira, Acka, Dielna, Bălașa, Gardoș sau chiar Cosic s-a dovedit că sunt șanse mici să scapi cu poarta neperforată. Astfel că principalul finanțator al Craiovei,Mihai Rotaru, a ajuns la concluzia că echipa trebuie întărită în primul rând în apărare. Rând pe rând au plecat Thiago Ferreira, Gardoș și, poate surprinzător, Cosic. Oltenii transferându-i pe Marius Constantin, 35 de ani, căpitanul Mediașului și Paul Papp, 30 de ani, liber de contract după despărțirea de Sivasspor.

Foarte interesante sunt cifrele afacerii Marius Constantin, în posesia cărora a intrat Fanatik. Deși la prima vedere 50.000 de euro pentru Gaz Metan Mediaș, unde a ajuns și Louis Nițu, nu pare ceva extraordinar, chiar dacă stoperul „bate” în 36 de ani. Dar, cu tot ce implică mutarea, Craiova lui Rotaru trece de o jumătate de milion de euro. În doi ani de contract! Ceea ce e deja o altă discuție.

Marius Constantin a încasat la semnătură 150.000 de euro

Pe lângă cei 50.000 de euro dați Mediașului, Craiova a mai băgat adânc mâna în… conturi. Din informațiile Fanatik, Marius Constantin a încasat 150.000 de euro la semnătură. A semnat pe doi ani, unu plus unu. Adică vara viitoare se va activa clauza pentru sezonul 2021/2022, dacă părțile vor fi mulțumite. În actualul campionat, fundașul câștigă 10.000 de euro lunar, adică 120.000 în total. Dacă rămâne până în 2022, salariul lui va crește, urmând să aibă 12.000 de euro lunar, adică alți 144.000 de euro.

Rezumând și adunând, dacă Marius Constantin stă la Craiova până la 30 iunie 2022, fundașul îl costă pe Rotaru 464.000 de euro (50+150+120+144), la care se adaugă taxele. Adică ne ducem lejer peste 500.000 de euro pentru un stoper care, spun cei care-l cunosc, va face față fizic foarte bine deși e la o vârstă la care unii sunt analiști de ani buni.

Ce a declarat Marius Constantin

„Fanii Craiovei să știe că am venit cu inima deschisă, să joc fotbal, să ajut cu experiența mea și clubul să-și îndeplinească obiectivele. Nu știu dacă mai este o rivalitate ca în trecut, cu Craiova, Rapid, Dinamo, Steaua. N-a venit Bonucci la Craiova ca să rezolv eu totul în apărare. Sunt mai mult un Chiellini în pandemie. Încercăm fiecare să facem cât mai bine” – Marius Constantin

Sursa: fanatik.ro