COMUNICAT AFC RAPID | NU PUTEM FI INLATURATI DIN ISTORIA RAPIDULUI

Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti a publicat pe pagina sa de facebook un comunicat care lamureste situatia marcilor anulate de Tribunal. Vi-l redam integral in randurile de mai jos:

COMUNICAT ASOCIATIA FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI

Ieri Tribunalul București a pronunțat o soluție mult așteptată de noi!
Tribunalul a decis anularea mărcii, întrucât a fost înregistrată cu rea-credință în 2015 de FC Rapid S.A. (în faliment), din moment ce aceasta era emblema AFC Rapid din statutul de înființare din 2001. Această acțiune a fost începută de noi încă din 2018, dinainte de vânzarea la licitație a mărcii către FC Rapid 1923 S.A., societatea care conduce echipa din Liga 2, și care și-a asumat expres în contract riscurile achiziției unei mărci aflate în procedura de anulare.

Decizia ne bucura cu atât mai mult cu cât ea consfințește un adevăr: acela că AFC Rapid este continuatoarea activității fotbalistice a Clubului istoric Rapid și deținătoarea de drept a mărcii Rapid, potrivit tuturor documentelor depuse în dosar. AFC Rapid este cea care a înființat FC Rapid S.A. și s-a prevăzut că drepturile acesteia se vor întoarce în patrimoniul nostru în cazul încetării activității societății comerciale. AFC Rapid a permis societății comerciale să joace folosind sigla din Statutul asociației, însă nu am permis o înregistrare ca marcă în nume propriu, pentru ca nu am gândit aceasta societate ca o continuatoare a activității noastre, ci doar ca o formă de organizare temporară care să corespundă cu cerințele UEFA din acel moment.

Or, din pacate, după deschiderea procedurii falimentului nu s-a mai ținut cont de aceste realități și obligații dovedite de documente. Așa cum am arătat și în fața instanței, marca problemă, care reproduce emblema din Statutul nostru, s-a depus la înregistrare în anul 2015, într-o perioadă incertă si obscură, în care societatea Fotbal Club Rapid S.A. era în insolvență, fără a exista o hotărâre a adunării creditorilor sau o aprobare a administratorului judiciar. Marca a fost depusă la OSIM de un personal cu un rol cu totul efemer, un administrator special, al cărui mandat a fost declarat nul absolut de Tribunalul București încă din 2015 (hotărârea fiind definitivă).

Toate aceste aspecte de fapt și de drept dovedite de noi în cadrul acțiunii de la Tribunalul București au convins instanța că înregistrarea mărcii „Rapid” s-a făcut cu rea-credință și că trebuie anulată, FC Rapid 1923 S.A. nemaiputând reclama drepturi exclusive cu privire la această marcă. Vom lupta în continuare ca drepturile asociatiei noastre sa-i fie recunoscute!

Hotărârea Tribunalului este în acord și cu decizia definitivă a Curții de Apel București din 6 mai 2020, prin care a fost respinsă o cerere de ordonanță președințială inițiată de FC Rapid 1923 S.A. împotriva noastră pentru a nu mai juca sub sigla Rapidului. Salutam atunci decizia instanței de a ne permite în continuare să jucăm folosind sigla sub care am muncit mulți ani pentru gloria Rapidului.

Salutăm aceasta decizie corectă a Tribunalului București, ce reflectă o ințelegere completă și competentă a tumultoasei istorii a echipei Rapid din care am făcut și facem parte, neputând să acceptăm o înlăturare nelegală.

Mulțumim din nou echipei de avocați specializați în drepturi de proprietate intelectuală din cadrul S.C.A. MILCEV BURBEA pentru profesionalismul și dedicarea ce au făcut posibilă această nouă victorie. Fără efortul dumnealor nu am fi reușit!

P.S. Nu putem trece cu vederea conținutul comunicatului parții perdante, fiind extrem de uimiți de modul cum induc în eroare opinia publică, prezentând conspirații fantasmagorice. Le reamintim faptul că au fost prezenți la fiecare termen de judecată, că au ridicat exceptii, că instanța le-a acceptat depunerea de înscrisuri (mii de pagini). Oare acele înscrisuri și pledoarii erau de fapt pentru altă cauză și au nimerit din eroare în sală unde se judecă speța privitoare la mărcile Rapid? Jenantă justificare din partea lor!

P.P.S. În Mediul online este prezentată o factură. Da, factura este cât se poate de reală, este achitată însă cei care o „vântură’’ nu spun adevarul până la capăt! Că bunurile ce fac obiectul acelei tranzacții la momentul înstrăinării lor erau afectate de un litigiu. Litigiu asumat de către cumparător, care și-a asumat în mod expres toate riscurile ce rezultă din litigiu! Atașat vă prezentam dovada.

P.P.S. 2 Nu mai induceți în eroare publicul afirmând că statul a vândut certificatele de marcă OSIM! Vânzatorul a fost FOTBAL CLUB RAPID S.A., reprezentat de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant, lichidator care a respectat întocmai prevederile legale privind licitația.

FIAT JUSTITIA PEREAT MUNDUS!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!