520 de abonamente vândute într-o săptămână. E mult? E puțin? Spuneți voi!

Fotbal Club Rapid Regie România
Fotbal Club Rapid susţinută de suporteri în Regie, cei mai tari din România

S-a făcut deja o săptămână de când FC Rapid 1923 a pus în vânzare abonamente. În prima zi s-au dat 222. După, în următoarele șase încă… aproape 300. Din experiență, știm că de acum urmează regresia. Faptul că se joacă fără spectatori și că, momentan, ele nu pot fi activate, nu ar trebui să conteze. Mai ales că cei care cumpără primesc și tricouri sau echipamente, în funcție de valoarea acestuia. Așadar ar trebui să fie o formalitate. Cum ni se pare nouă acest număr? Hai să spunem că, de data asta, nu ne pronunțăm direct. Numai că răspunsul ar trebui să fie evident.

30.000 abonați, 22.000 locuri… Fără bilete!

Ca să ajungem acolo, o să împărtășim cu voi o poveste din 2019. Una care trebuie să rămână piatră de temelie pentru gândirea oricărui rapidist. În septembrie 2019 am vrut să merg la un meci al lui Union Berlin în Bundesliga: „Ne pare rău, avem 30.000 de abonați și numai 22.000 locuri. Nu avem bilete la vânzare.” Scurt și la obiect. Nu era nimic de făcut. Singura grijă a celor de acolo era cum să își mulțumescă abonații. E greu să ai 30.000… Iar un bilet la Union Berlin nu e 5 sau 10 lei. În 2. Bundesliga plătești 25 EUR. Mi-e greu să aproximez cât ar fi fost în prima ligă germană, atât timp cât ele nu existau. Iar de 25 EUR nu primești decât un loc așa și așa. Nu vorbim aici de o echipă de top, OK? Nu e Bayern München. Nu e Dortmund. Nici măcar Köln sau Dynamo Dresden!

520 abonamente, mai e un pic până la… 12.000?

Cum ar fi, oare, ca să se joace cu suporteri iar la noi, adică să poată intra în Regie 10.000 de oameni? Însă clubul deja să aibă vreo 12.000 de abonați. Adică să se gândească cei din conducere cum să facă să îi mulțumescă pe toți… Să se dea de ceasul morții că, deși nici măcar bilete nu vând, stadionul va fi plin ochi și vreo 2500 de inși își vor striga nemulțumirea că nu pot intra meci de meci. E un scenariu, nimic imposibil. Sigur, 520 e un început, se pot da și 12.000. Nu este limită. Vom vedea însă cam la ce numere se va ajunge. 1923.ro vă va ține la curent, stați fără griji!

Dacă ai uitat, pur și simplu, să te abonezi, intră AICI.