VIDEO | Pentru „cunoscătorii” unui regulament pe care nici măcar nu l-au citit

Mihai Popa FC Rapid 1923
Mihai Popa FC Rapid 1923

După ce Petrolo’ a repetat de două ori o lovitură de la 11 metri, vreo 3.000 de cunoscători din fotbalul românesc au invoicat acoperirea din regulament. Începând cu marii comentatori de nu a auzit nimeni de ei și terminând cu oameni de „fotbal” care pretind că o națională a ajuns la World Cup 2018, după munca începută de ei prin anii… ’90… Ăsta e nivelul, da. Am susținut și noi, conform regulamentului, în cel mai bun caz trebuia repetată prima execuție. Nu și a doua! De ce? Pentru că e totuși imposibil ca portarul să se gândească la linie în momentele alea, mai ales la 19 ani. Pentru caricaturile care vorbeau cu superioritate despre un regulament pe care, mai mult ca sigur, nu l-au citit, avem o surpriză.

Buffon, Dida, Dudek…

elefant.ro%20

Lăsăm jos niște filmulețe elocvente. De la finalele Champions League din 2003 și 2005. Uitați-vă puțin la Buffon, Dida sau Dudek unde sunt la câteva dintre penalty-urile care se ratează! S-a repetat vreunul? Evident că nu. Sigur, cultura generală fotbalistică a consumatorilor de fotbal românesc e la stadiul de Fulgerul Bragadiru și Sportul Sangov, corect. Însă asta nu înseamnă că toată lumea e la fel de prost pregătită și la fel de incultă din punct de vedere sportiv – m-aș limita la asta pentru că n-are rost să dezvolt, dar e evident că nu doar sportul e problema în ceea ce privește bagajul de cunoștințe pe care aceștia le posedă. Revenim. Uitați-vă puțin la cele două rezumate, chiar dacă, poate, sunteți mai degrabă fani Vulpița, Șely sau Abi.

Regulament…

Poate așa o să pricepeți de ce am susținut că ceea ce a făcut brigada de arbitri no-name nu a fost neapărat greșit, ci sfidător, prostesc și în ideea de a ieși în evidență. Despre asta e vorba și încercăm să arătăm pe ce ne bazăm. Acum nici Tătaru nu a avut chiar pe linie călcâiul lăsat în spate. De ce nu s-a repetat încă odată? N-a răspuns nimeni la treaba asta…