VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău, o piesă de bază în istoria Rapidului

Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Ioan Ovidiu Sabău este un personaj cheie în istoria Rapidului. Nu a atins vreodată popularitatea lui Daniel Pancu, Daniel Niculae, chiar Dănuț Lupu, însă a reușit ceva cu care puțini oameni se pot lăuda: a luat două titluri cu Rapid, din postura de om de bază. Atât în 1999, cât și în 2003. Când, deja, Neluțu, avea peste 35 ani. Aportul său a fost, totuși, esențial. Prima dată a fost adus la Rapid de Mircea Lucescu, după două sezoane la marele Feyenoord și peste 100 de meciuri jucate în Italia. Component de bază, de asemenea, al Generației de Aur, Ovidiu Sabău a adus, la Rapid, plusul de experiență alături de alți grei precum Rednic sau Lupu.

Ioan Ovidiu Sabău a jucat la Rapid patru ani

Practic, între 1998 și 2003 a jucat numai în Giulești, cu o pauză de un sezon. În 2000 – 2001 când s-a dus la Universitatea Cluj. Pentru a promova echipa din liga a 3-a! A revenit la națională, a revenit și în Giulești. De unde s-a retras în glorie. Ioan Ovidiu Sabău a avut o disuție de o oră și jumătate cu Robert Niță în care, pe lângă momentele importante ale carierei și vieții tale sportive și extrasportive, a vorbit, evident, și despre Rapid. Subiect pe tema căruia a făcut câteva dezvăluiri interesante. Pe care vi le redăm parțial, fiindcă restul sunt în cele trei video pe care le atașăm acestui articol.

Sabău a venit la Rapid după ce i-a dat cuvântul lui Lucescu

„După opt ani în străinătate, am simțit nevoia să vin în România. Domnul Mircea Lucescu mă sunase să vin la Rapid și mi-am dat acordul verbal. Pe urmă, m-a sunat și domnul Cornel Dinu, dar i-am spus deja că nu mai am ce face, că am stabilit ceva. Dacă mă suna, poate, cu o oră înainte, era altceva. Până la urmă, nu mă lega nimic de Rapid… Însă dacă mi-am dat cuvântul. Totuși! Tot respectul pentru Rapid! Ce oameni, ce atmosferă! Am luat două campionate acolo”, a declarat Neluțu Sabău.

Ofertă oficială de la AC Milan

Dincolo de faptul că a trăit momente superbe la Feyenoord, fostul mare mijlocaș, cu 55 meciuri la națională, dar care a ratat World Cup 1994 din cauza unei accidentări, face dezvăluiri interesante. „Retrogradasem cu Brescia în 1993, iar AC Milan mi-a făcut ofertă concretă, însă suporterii Bresciei au spus că nu își mai iau abonamente dacă sunt lăsat să plec. Apoi, Mircea Lucescu mi-a zis că și Fiorentina, de exemplu, este în Serie B, chiar dacă-l are pe Batistuta”, mai dezvăluie Sabău. Restul declarațiilor și amintirilor pot fi găsite în continuare.