NEWS ALERT | E gata și Turris – Petrolul! Care sunt calculele pentru promovare

FC Rapid 1923 a călcat UTA
FC Rapid 1923 a călcat UTA

Turris Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești 0-0. Mai mult ca sigur, încă un meci infernal din fotbalul românesc. Din punct de vedere al calității precare fotbalistice. Nu trebuie să te uiți la el, e suficient să fi văzut cum Petrolo’ n-a putut marca de la punctul cu var aceeași lovitură, din trei încercări a trei jucători diferiți. În fine, acest rezultat ajută și nu prea. Vorbind de FC Rapid 1923, evident. Așa că vom face o listă a meciurilor care mai sunt de jucat și, nu în ultimul rând, un clasament la zi.

Clasament Liga 2 cu două etape înainte de final

 1. UTA Arad – 29 puncte, 3 meciuri
 2. Turris Turnu Măgurele – 25, 3
 3. Campionii FC Argeș – 24, 2
 4. Petrolul Ploiești – 22, 3
 5. FC Rapid 1923 – 21, 3
 6. CS Mioveni – 21, 2

Mai sunt de jucat:

 • Campionii FC Argeș – CS Mioveni (24 iulie)
 • UTA Arad – FC Rapid 1923 (26 iulie)
 • Turris Turnu Măgurele – CS Mioveni (28 iulie)
 • Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș (28 iulie)

Ultima etapă, 1 august:

 1. FC Rapid 1923 – Turris Turnu Măgurele
 2. CS Mioveni – Petrolul Ploiești
 3. Campionii FC Argeș – UTA Arad

Calcule, calcule, calcule…

În acest context, pentru ca FC Rapid 1923 să aibă șanse reale, pe mâna ei, înaintea ultimei etape calculele sunt destul de simple. În primul rând, evident, o victorie pe terenul celor de la UTA este obligatorie. Dar asta nu înseamnă decât cota 24 în clasament și cum UTA are 29, oricum arădenii nu mai pot fi prinși. Ideal ar fi ca CS Mioveni să bată în restanța de la Pitești, iar meciurile de pe 28 iulie să se termine la egalitate. Chiar și așa, FC Rapid 1923 ar avea emoții măricele în ultima etapă, pentru că clasamentul ar arăta așa, dacă se respectă pronosticurile dorite și expuse mai sus:

CLASAMENT etapa a 4-a din play-off

 1. UTA Arad – 29 puncte
 2. Turris Turnu Măgurele – 26
 3. CS Mioveni – 25
 4. Campionii FC Argeș – 25
 5. FC Rapid 1923 – 24
 6. Petrolul Ploiești – 23

În acest context, totuși, rapidiștii ar sta totuși destul de rău, însă dacă înving și la Turnu Măgurele – au făcut-o cu 4-1 recent într-un amical – atunci ar acumula 27 puncte și ar urca tocmai pe locul 2. În acest context, la fel de important este ca CS Mioveni să nu bată acasă pe Petrolul și, mai ales, ca UTA să nu piardă în deplasare la Pitești. Ultimul lucru fiind mai complicat întrucât, deja, UTA pare lipsită de orice grijă, chiar de pierde acasă cu giuleștenii.

Dacă s-ar alinia toate planetele, așa cum expunem mai sus, printr-o înșiruire ideală de rezultate, FC Rapid 1923 ar termina pe locul 2 și, deci, ar promova sută la sută direct. Sigur, pentru asta, cel mai important, vișiniii trebuie să câștige ambele meciuri pe care le mai au de jucat. Două meciuri grele, mai ales în contextul în care zestrea lor din 2020 este de șase meciuri. Patru de 0-0 și două înfrângeri. Așadar… greu! Dar rămâne de văzut ce se va putea întâmpla.