Istoria se întoarce! PCR bagă Dinamo-n B! Singura „problemă” după promovare

Academia Rapid
FC Rapid joacă cu Daco Getica

Dinamo a devenit un focar de infecție cu coronavirus, după ce șase jucători ai echipei au fost depistați pozitiv. Trei dintre ei au simptome și în acest moment sunt spitalizați. Directorul general al ”câinilor”, Bogdan Bălănescu, a încercat să găsească motivele pentru care s-a ajuns în această situație, în direct la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Bogdan Bălănescu: ”Nu-mi imaginez cum s-a ajuns aici!”

elefant.ro%20

”Jucătorii care au fost depistați pozitiv nu au participat la petreceri sau la restaurante. Răuță e familist, are copil mic. Mrzljak, la fel. Mihai Popescu a avut o singură ieșire săptămâna trecută, la un cabinet stomatologic. Lazăr s-a întâlnit cu Bărboianu, dar asta s-a întâmplat acum o lună și o săptămână. Fara stă în cămin la liceul Mircea Eliade, e singur, că școlile sunt închise. Vine la antrenamente cu mașina, cu un coleg. Din spusele lor și înclin să cred că au dreptate. Noi i-am avertizat să respecte regulile și protocolul medical.”

„Nu vine nimeni cu mijloacele de transport în comun dintre jucători. Da, magazionerul venea cu aceste mijloace, dar el n-a intrat în contact cu echipa. El doar lăsa echipamentul. El a stat două săptămâni într-o rezervă cu un bolnav de COVID-19, nu a urmat un tratament, dar după două săptămâni i-a trecut. DSP-ul a venit, a anchetat tot, dar nu a găsit nimic în neregulă la club. Nimeni din afară nu a intrat în contact cu echipa”, a spus Bălănescu.

”Cum s-a întâmplat asta? Uitați-vă ce se întâmplă în țară la momentul ăsta. Așteptăm ancheta epidemiologică să vedem ce s-a întâmplat. Nu-mi imaginez cum s-a ajuns aici. Ce putem face noi, ca club? Sunt de acord că nu e în regulă, dar nu știu cine e vinovat sau nu”, a adăugat oficialul din Ștefan cel Mare.

Dinamo are șase jucători cu coronavirus

Meciul Dinamo-Chindia, restanţă din etapa a 3-a, urma să se dispute pe 16 iulie, dar va fi reprogramat pentru o dată ulterioară. Mrzljak,  Grigore, Popescu, Stefan Fară, Răuţă şi Vali Lazăr au ieşit pozitiv. Focarul de infecţie de la echipă declanşează noi probleme pentru clubul „câinilor roşii”, şi aşa extrem de încercat mai ales în acest sezon. Nu sunt primele cazuri de COVID-19 din România, cele mai multe fiind la Petrolul, dar pentru prima dată sportivii se şi simt rău. Ceilalţi s-au simţit foarte bine, nu au avut niciun simptom, ceea ce nu este cazul acum, scrie digisport.ro.

Interesant este că testul pentru COVID-19 se numește… PCR! Altădată un aliat de nădejde al dinamoviștilor, acum îi pune, indirect, pe butuci. Și așa părea Dinamo condamnată la retogradare. Această lovitură îi face să fie și mai siguri pe un loc în B. Asta va fi cea mai nașpa parte a promovării celor de la FC Rapid 1923. Că în sezonul următor, în Liga 1, băieții lui Dan Alexa nu vor putea surclasa plăpânzii alb-roșii din Ștefan cel Mare.