Haos în Argeș! Campionii – CS Mioveni amânat din cauza COVID-19

Coronavirus COVID-19
Coronavirus COVID-19

Cazurile de COVID-19 în play-off-ul Ligii 2 se înmulțesc. După Petrolul, Campionii FC Argeș are și ea probleme cu noul coronavirus. Rezultatele testării efectuate ieri au sosit în această dimineață, iar un caz depistat pozitiv a dus la amânarea meciului de pe 14 iulie, de la ora 20:00, cu CS Mioveni. FRF a anunțat oficial amânarea jocului, după ce Argeșul a informat forul despre problema din cadrul clubului. Din informațiile Liga2.ro, persoana din cadrul clubului Campionii FC Argeș care ar fi fost depistată pozitiv ar fi unul dintre masori. Direcția de Sănătate Publică Argeș a demarat deja ancheta epidemiologică la clubul din Pitești.

Campionii au meci cu FC Rapid 1923 pe 21 iulie

evomag.ro

Următoarea etapă a play-off-ului e programată luni și marți, 20 și 21 iulie. Argeșul are meci în deplasare la FC Rapid 1923 (21 iulie, ora 18:30), iar CS Mioveni joacă pe teren propriu cu UTA (20 iulie, ora 17:30). Reprogramarea partidei Campionii FC Argeș – CS Mioveni s-ar putea face pentru săptămâna următoare, pentru ziua de joi, ori peste două săptămâni, la data de 28 sau 29 iulie.

Al doilea meci amânat de COVID-19 în play-off, după UTA – Petrolul

Este al doilea caz de COVID-19 despistat în play-off-ul Ligii 2, după ce chiar înainte de debutul turneului în urma căruia se decid promovatele în Liga 1 la Petrolul au ieșit pozitive șapte persoane din cadrul clubului, dintre care șase jucători. Atunci, meciul prahovenilor la Arad cu UTA a fost amânat, acesta fiind programat pentru această miercuri, la 15 iulie, la o săptămână și jumătate distanță. Între timp, Petrolul a jucat meciul din etapa a 2-a, însă după ce a efectuat noi teste în urma cărora fotbaliștii negativi au fost reconfirmați ca negativi. Cei pozitivi au rămas în izolare, la fel cum sunt și acum.

Doi arbitri din Argeș au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Județul Argeș este unul dintre focarele de COVID-19 din acest moment în România. Săptămâna trecută, nu mai puțin de doi arbitri din acest județ au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Primul a fost Robert Avram, din Pitești, prezent în lotul de Liga 2, iar al doilea a fost Iulian Călin, din Ștefănești. Interesant este că Avram este angajat chiar în cadrul primăriei Ștefănești, ca gestionar, localitate din care este Călin.

Comunicatul FRF despre amânarea meciului Campionii – CS Mioveni:

”Departamentul de competiții al Federației Române de Fotbal a amânat meciul programat inițial azi, 14 iulie, de la ora 20:00, după ce o persoană din cadrul clubului FC Argeș a fost depistată pozitiv. Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. Federația Română de Fotbal precizează că partidele amânate vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora și utilizând toate datele disponibile din calendarul competițional.”

„Decizia a fost luată având în vedere discuțiile avute cu reprezentanții celor 6 formații implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul unei videoconferințe ce a avut loc înainte de startul play-off-ului, pentru a stabili modul de acțiune pe mai multe scenarii posibile. DSP Argeș a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Pitești.

Reacția celor de la Campionii FC Argeș

”În urma ultimei testări COVID-19, efectuată luni dimineaţă, o persoană din cadrul clubului nostru a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Am anunţat Federaţia Română de Fotbal despre acest caz şi urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Argeş să efectueze o anchetă epidemiologică la clubul nostru. Facem precizarea că persoana depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 este masor în cadrul clubului nostru şi se află deja în izolare la domiciliu, din momentul în care a primit rezultatul testului.”

„Menţionăm că toate persoanele care au efectuat testul de luni dimineaţă sunt negative (jucători, antrenori, magazioner, conducere administrativă, doctor). În următoarele zile, DSP Argeş va face o nouă testare. Sperăm ca rezultatele să fie tot negative pentru a putea continua competiţia”, a declarat Bogdan Stoica (foto), citat de site-ul oficial al clubului piteștean.

Sursa: liga2.prosport.ro