Facundo Piriz, de la transfer dumnezeiesc la renegat de lux

Facundo Piriz
Facundo Piriz

Accidentări, probleme de adaptare și tot tacâmul pentru Facundo Piriz. Un transfer mai mult ciudat decât surprinzător pe care FC Rapid 1923 l-a făcut în 2019. Un mijlocaș uruguayan cu CV interesant, dar care a dat Liga 1 din Franța, Montpellier, pe Liga 2 din România. E adevărat, acolo fusese pus pe liber și FC Rapid 1923 a intrat pe fir. Prin intermediul fostului director sportiv, Florin Manea. Transferul a părut interesant, dar salariul oferit – s-a discutat de vreo 8.000 euro pe lună – l-a transformat într-o mutare discutabilă.

Piriz, dat laoparte de Lazăr și Djuric

Facundo Piriz nu a ieșit cu nimic în evidență. Și acum să ne fie cu iertare, dincolo de CV-ul său, care ar fi trebuit să fie una rgument suficient, nici nu era foarte greu să te impui. Când ai concurenți direcți precum Sandro Djuric sau Rareș Lazăr, pe care nu-i observi adesea decât atunci când sunt schimbați sau eliminați, n-ar trebui să ai probleme. Piriz a avut. Multe! De aceea, în decembrie, fusese pus pe lista de transferuri. Nu a plecat nicăieri, dar nici nu a mai prins lotul. Din noiembrie, de la pauza meciului cu Farul, când scorul era 3-1 pentru constănțeni. Atunci Pancu l-a schimbat și nici el, dar nici Alexa nu l-au mai inclus în lot.

Revine la meciul cu UTA?

Situația ciudată continuă deci. Pentru că, este adevărat, Piriz a fost cu mult sub așteptări. Însă când vedem cum joacă rivalii pe post, parcă ne-am dori să i se mai acorde șanse. Aș face un pariu că poate juca chiar mai bine decât Alami sau Cârstocea. Nu intrăm în detalii aici, fiindcă mai sunt două meciuri. E timp de o analiză finală. Noi semnalăm însă situația omului cu cel mai mare salariu din lot. Nu doar că nu joacă, ci nici măcar nu face parte din lot. Să se schimbe ceva la meciul cu UTA? Greu de crezut… dar cine știe?

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!