BREAKING NEWS | A preluat 48 la sută din acțiunile FC Rapid 1923

Liviu Goncea Dan Tudorache Fotbal Club Rapid
Liviu Goncea, anunțat de Dan Tudorache ca investitor la Fotbal Club Rapid

Inițiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta.

elefant.ro%20

Astfel, odată cu finalizarea discuțiilor, a fost parafată tranzacția de preluare a unei părți semnificative din acțiunile clubului.

Urmare a acestei tranzacții, structura acționariatului FC Rapid 1923 se prezinta astfel:

  •  Casazela Rapid Ltd. (reprezentată de domnul Victor Angelescu) – 49%
  •  Liviu Goncea – 48%
  •  Asociația Academia Rapid – 3%

Om de afaceri cu prezență semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost și până la semnarea tranzacției de preluare a pachetului de acțiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor.

În noua sa calitate, aceea de acționar, domnul Goncea va ramâne aceeași prezență discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administrație de domnul Andrei Nicolescu – vicepreședinte al CA.

Actuala structură a acționariatului demonstrează maturitatea organizațională, administrativă și financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017:

– putere de decizie egal distribuită acționarilor clubului, astfel încât societatea să fie protejată de eventuale decizii discreționare ale unui actionar majoritar;

– plan investițional pe termen lung, ambii acționari asumându-și obligații financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.

Modificarea acționariatului subliniază determinarea și consecvența clubului în asigurarea unei performanțe financiare – condiție absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanță sportivă.

Sursa: site-ul oficial al FC Rapid 1923