VIDEO | În ce stadiu a ajuns baza Pro Rapid… Imagini care vă pot afecta emoțional

Pro Rapid
Asociaţia Pro Rapid are datorii uriaşe

Pro Rapid. O alăturare de cuvinte care înseamnă enorm în istoria modernă a Rapidului. De când a fost ridicată de George Copos, la inițiativa lui Mircea Lucescu, locația a devenit polul civilizației românești în materie de bază sportivă. Nimic de așa amploare nu a mai existat și nu va mai exista în România. Din păcate acum, un filmulet postat pe canalul de Youtube Susținem Rapidul Official arată starea de degradare fără precedent în care baza Pro Rapid a ajuns în 2020. Aici pare că timpul s-a oprit în loc. Pe măsură ce urmărești cele aproape 10 minute de filmare te macină o dilemă profundă.

Vișiniul nu a fost spălat de timp, dar Pro Rapid e acaparat de natură

Nu-ți dai seama dacă decorul e de la Cernobîl sau dintr-o porțiune de pădure amazoniană care tocmai s-a regenerat, cât de cât, după defrișări masive. Apare însă vechiul autocar în cadru, nemișcat lângă gardul cimitirului din vecinătate. Mai apare o mașină, uitată de timp, cu RAP ca indicativ. E vișinie. Pe clădirea principală, Pro Rapid e scris scorojit, cu literele din urmă de la ambele cuvinte căzute. Undeva, un alt „Rapid” stă pe jos, probabil împovărat și obosit de trecerea nemiloasă a anilor în care nimeni n-a mai făcut forfotă în zonă. Sala de forță, la care cu greu se ajunge printre tufele crescute fără control, arată identic.

Închidem ochii, ne imaginăm, Săpun, Nico sau Pancu trag de fiare

Fiind în interior, aparatele par nemișcate, parcă mai ieri folosite intens de UEFAntasticii Nico, Buga, Maftei sau Stancu. Ori Săpunaru, Pancu și Gecov când se luptau cu retrogradarea în 2015… Panoul pentru conferințele de presă este intact. Pe o plăcuță, uitată de timp, scrie cu litere imense „BIROURI A.F.C. RAPID”. Istoria nu minte, martorii sunt la locul lor. Însă nu mai interesează pe nimeni, peisajul este dezolant. Mai ales pentru cei care au avut bucuria și privilegiul să fie, din când în când, în mijlocul locației. Sperăm că nu e prea târziu. Sperăm să se rezolve cât mai repede această nedreptate istorică. Până atunci, imaginile din 28 mai 2020 sunt singura realitate obiectivă pe care o avem…

CITEȘTE ȘI  Victor Angelescu, prima reacție despre cea mai recentă situație de la ProRapid