NEWS ALERT | FC Liverpool a câștigat Premier League cu șapte etape înainte de final!

Jurgen Klopp Liverpool
Jurgen Klopp Liverpool

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

FC Liverpool a devenit campioana Angliei după o pauză de 30 de ani și a reușit să stabilească un nou record. După ce Manchester City a pierdut la Londra, în fața lui Chelsea, scor 1-2, Liverpool a devenit matematic campioană. Este pentru prima dată în istoria fotbalului englez când o echipă devine campioană cu șapte etape înainte de final. Recordul precedent era împărțit de Manchester United (2000/2001) și Manchester City (2017/2018), care în sezoanele respective au triumfat cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

În această etapă, Liverpool a trecut de Crystal Palace, cu 4-0. „Cormoranii” s-au impus în jocul de pe Anfield, contând pentru etapa a 31-a din Premier League, prin golurile lui Trent Alexander-Arnold (23), Mohamed Salah (44), Fabinho (55) şi Sadio Mane (69). A fost o performanță perfectă pentru echipa lui Klopp, care nu i-a permis adversarei să aibă nicio atingere a mingii în propriul său careu.

Pentru antrenorul german, ajuns în Anglia în 2015, e primul titlu național câștigat după opt ani. În 2012, el cucerea Bundesliga, cu Borussia Dortmund. Totodată, Jurgen Klopp e deja la al patrulea trofeu obținut pe Anfield. A luat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, toate trei în 2019. FC Liverpool mai este angrenată încă și în Champions League.

Sursa: digisport.ro