CRĂCIUNUL RAPIDIȘTILOR | Rapid 97. La Mulți Ani, bătrâne!

FC Rapid - Petrolul, Bella Ciao
FC Rapid - Petrolul, Bella Ciao

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

25 decembrie este una dintre cele mai frumoase zile ale anului. Pentru că atunci este Crăciunul, nașterea lui Iisus Hristos. Cu toții prețuim acea zi. Dacă ești rapidist însă, 25 are și altă semnificație. Nu iarna, ci vara. Cu șase luni mai devreme decât evenimentul minunat pe care l-am descris mai sus. Cu toate că Rapid a luat ființă, oficial, pe 11 iunie, cum am amintit ori de câte ori am avut ocazia, pentru a apăra istoria așa cum se cuvine, data de 25 iunie rămâne de referință. Așa s-a împământenit, așa va rămâne pe veci. Rapidulețul sărbătorește în această zi fiecare an care adaugă o nouă filă la istoria sa glorioasă.

97 ani de la cel dintâi Crăciun rapidist 🙂

De această dată, povestea a ajuns la borna 97. 97 de ani plini de bucurii, dezamăgiri, senzații tari și speranțe infinite. Dragostea pentru Rapid și Rapidul în sine nu pot fi cuantificate în cuvinte și nici măsurate numeric. Este imposibil. De aceea simțim că până și un banal „La Mulți Ani!” nu se pretează pentru așa eveniment. Cu toate astea, noi și suporterii rapidiști de pretutindeni, care, până la urmă, fiecare în parte, suntem câte un grăunte de nisip în imensul tău catastif de realizări, îți urează: „La Mulți Ani, bătrâne!”

Bătrânul Rapid, cel care devine tot mai puternic, tot mai frumos!

Dar nu! Nu un bătrân din ăla, ponosit, uitat de vreme. Un bătrân care, asemenea personajelor mitologice, devine tot mai puternic, tot mai frumos. Poate… tot mai tânăr! Până la urmă, vei avea o casă nouă curând. Așa că totul se resetează. Mai este puțin până la Centenar. Ce bucurie va fi și atunci! Până în acele momente însă, savurăm fiecare an. Fiecare zi. Fiecare oră. Fiecare minut și fiecare secundă! Pentru că a fi rapidist, a iubi Rapidul, nu este o obligație, ci un privilegiu!

Mircea Dominte

1923.ro