VIDEO | Daniel Chiriță: „Dacă Lupu nu era vagabond, era mai sus decât Hagi!”

Daniel Chirita
Daniel Chirita

Daniel Chiriță a venit la Rapid în 1998. Nu a jucat prea mult în anul titlului, ci mai degrabă apoi. Însă amintirile sale din Giulești sunt extrem de interesante. În primul rând, Chiriță a fost om de bază în primul unsprezece atât la Liverpool, cât și la Paris. Acolo unde Rapid a reușit în 2000 și, respectiv, 2001 câte un 0-0 de senzație cu FC Liverpool și PSG. Acum, Daniel Chiriță a fost invitatul fostului său coleg, Robert Niță. Iar Chiru a dat drumul poveștilor de senzație, direct din vestiarul Rapidului!

Daniel Chiriță a fost un an coleg de cameră cu Dănuț Lupu

„Cu Dănuț Lupu am fost coleg de cameră un an, era în lumea lui. Pleca noaptea pe la 1, 2, se întorcea la 6. Eu dormeam și mă pomeneam că se trântește peste mine în pat, că ce fac, că hai. Dănuț ca fotbalist, senzațional! Dacă nu era vagabond, toată lumea știe asta, era mai mare decât Gică. L-am văzut și pe Hagi jucând, așa că pot spune”, a povestit, cu umor, Daniel Chiriță. Apoi, discuția s-a mutat către Mircea Rednic și George Copos. Doi oameni care i-au influențat destul de mult cariera.

Țeapa primită de la Mircea Rednic în 2001

„Când a venit la Rapid, în locul lui Viorel Hizo, Mircea Rednic m-a spus din prima că se bazează pe mine, să mă pregătesc cum trebuie. Pe urmă, Paul Cazan mă anunță că m-a pus pe lista de transferuri. Am încercat să vorbesc apoi cu el, dar n-a mai vrut niciodată. Apoi am aflat că i se spunea Strâmbu'”, a completat Daniel Chiriță. Despre discuțiile cu Copos și cum a ajuns la Moscova. Dar nu a semnat cu Spartak, fiind deturnat de Șahtar Donețk! Poveștile sale sunt fabuloase. El fiind unul dintre puținii care a dezvăluit și cât câștiga la Rapid. Totul este în interviu!

Sursa foto: gsp.ro